Empleats públics: La pressió sostinguda i la lluita desbloqueja la negociació

Desbloquejada la negociació a la Mesa General de la Funció Pública per negociar les condicions dels empleats públics en els Pressupostos de la Generalitat.


  • Avui hem arribat a l’acord que farà possible el cobrament de totes les pagues de 2015 i la recuperació de la jornada i el salari de tot el personal interí al 100% a partir de l’1 de gener de 2015.




A  la Reunió de la Mesa general de la Funció Pública de la Generalitat d’avui 28 de novembre, els sindicats i l’Administració  hem arribat a l’acord que farà possible el cobrament de totes les pagues de 2015 i la recuperació de la jornada i el salari de tot el personal interí al 100% a partir de l’1 de gener de 2015.

Pel que fa la resta de temes com és el cobrament dels 44 dies de 2012, l’establiment d’un calendari de negociació  per  la recuperació de la pagues de 2013 i 2014, l’oferta d’ocupació pública i la millora de les condicions socials i laborals, hem acordat seguir les negociacions al llarg del període de tramitació de la  Llei de Pressupostos de la Generalitat.

CCOO  aprecia un canvi significatiu en l’actitud de la representació del Govern que ha permès que, per primera vegada en molt de temps, ha fet possible  una negociació veritable i  el desbloqueig de la  Mesa General.

Estem convençuts que la pressió unitària i des de diferents fronts, al carrer, als tribunals i a les portes del Departament, on ja portem un mes plantats exigint negociar la recuperació dels nostres drets i sous…, han fet possible el desbloqueig de la negociació.



La lluita ha de continuar

  • No diguis blat fins que sigui al sac i ben lligat.
  • En els propers dies i setmanes cal continuar combinant aquesta estratègia de pressió i negociació, fins que aquests acords i aquests compromisos del Govern siguin al sac i ben lligats. 

Ho vam anunciar: CCOO exigíem uns pressupostos pel 2015 que asseguressin l’inici de la recuperació dels nostres drets i salaris. Per això vam iniciar una lluita i una mobilització sostinguda contra les retallades convençuts de que amb la lluita es pot guanyar, i amb la renúncia a la mobilització ja s’ha perdut!.

El moment actual, de preparació i negociació dels pressupostos pel 2015, era l’esperat per incloure el màxim de millores possibles. 

No renunciem a res. Hem de seguir pressionant i mobilitzant. És a les nostres mans aturar les retallades i recuperar tots els drets i salaris. Hem de seguir practicant la possibilitat de guanyar!

Aturem les retallades, recuperem drets i salaris:

• Recuperació de la paga de 2012. Que s’aboni la part meritada (44 dies) de la paga retallada el 2012, tal com s’està fent a la resta d’administracions.
• Establiment de terminis per recuperar les pagues de 2013 i 2014.
• Recuperació del poder adquisitiu perdut des de l’any 2010.
• Restabliment de la jornada i el salari del personal interí al 100%.
• Cobertura de les baixes des del 1er dia.
• Millora de les condicions d’Incapacitat Transitòria.
• Recuperació d’ocupació i l’estabilitat.
• Recuperació de permisos per conciliació i negociació de noves mesures de conciliació.
• Recuperació dels nostres drets: Fons Acció Social, Productivitat (les diferents modalitats sectorials), primer estadi al 6è any,…
• Baixada de ràtios.

Fulls relacionats:





Fulls relacionats:





Entrades relacionades: