Cinc anys de pèrdua d’ocupació, salaris, drets laborals, equitat i inversió educativa

Cinc anys de pèrdua d’ocupació,
salaris,
drets laborals, equitat i inversió
educativa

No a la pròrroga dels pressupostos
de 2014:
 El 2015 volem totes les nostres pagues!

Els delegats i delegades de CCOO Educació hem decidit en assemblea mantenir de manera indefinida la presència a les portes del Departament d’Ensenyament. Convidem a la Consellera d’Ensenyament i a la vicepresidenta del Govern a obrir negociacions serioses amb els representants dels treballadors i treballadores per buscar solució el més aviat possible a una situació insostenible.

CCOO no acceptem cap pròrroga dels actuals pressupostos que condemnarien a patir una any més les brutals agressions als drets i sous dels empleats i empleades públics de Catalunya.

En aquests moments, quan tant a Madrid com a Catalunya s’estan preparant els pressupostos pel 2015, creiem necessari pressionar per exigir un canvi de rumb, perquè el governs de CiU i PP prioritzin l’inversió educativa, l’aturada de les retallades i la recuperació dels drets salarials i laborals robats els últims anys:

• No a la pròrroga dels pressupostos de 2014. El 2015 volem totes les nostres pagues!
• Recuperació de la paga de 2012.
• Establiment de terminis per recuperar les pagues de 2013 i 2014.
• Recuperació del poder adquisitiu perdut des de l’any 2010.
• Restabliment de la jornada i el salari del personal interí al 100%.
• Cobertura de les baixes des del 1er dia.
• Millora de les condicions d’Incapacitat Transitòria.
• Recuperació d’ocupació i l’estabilitat.
• Recuperació de permisos per conciliació i negociació de noves.
• Recuperació de drets socials: Fons Acció Social, primer estadi als 6è any, productivitat,…
• Baixada de ràtios.

És a les nostres mans aturar les retallades i obrir negociacions per la recuperació dels drets laborals i salaris assolats durant els últims anys.

Exigim negociar pressupostos pel 2015: ni pròrroga, ni retallades. Recuperem drets i sous!

Practica la possibilitat de guanyar!


PDF (+)



Mobilitzacions:


Assemblea de delegats i delegades de CCOO a les portes del Departament (23 d’octubre):






Plantada indefinida dels delegats i delegades de CCOO a les portes del Departament (des del 23 d’octubre)

#CCOOexigeix negociar JA!

Aturem les retallades
Recuperem drets i salaris!

 
Concentració de delegats i delegades de CCOO a les portes del Palau de la Generalitat (15 de setembre de 2014)




Publicacions relacionades:






Imatges de la concentració a les portes del Palau de la Generalitat (15 de setembre de 2014)





EXIGIM la totalitat de la paga extra del 2012 (no només la part meritada), tal com ja preveia el DLl 20/2012 de Rajoy: 

El mateix Decret-Llei 20/2012 de Rajoy preuveu el retorn de la totalitat de la paga. Tot i que les últimes setmanes el Govern del PP  ha tornat a recordar que es retornaria a tothom la paga extra del 2012 el proper any (estan en permanent campanya electoral), hem de continuar exigint per tots els mitjans legals i de mobilització aquets el retorn. 

  • No ens fiem!: hem de seguir lluitant per recuperar el 100% de la paga , al 100% dels empleats públics, i sense que ens hagi de costar ni un euro nés, que ja ens han robat prou!
  • A la vegada hem de seguir lluitant perquè el Govern de la Generalitat, que ha continuant espoliant els empleats públics de drets i salaris durant el 2013 i 2014, ens retorni el que és nostre!

Dilluns, 15 de setembre a les 12:30h

Delegats i delegades sindicals de CCOO de l’Àrea Pública (Educació, Sanitat, Serveis Socials, Personal d’Administració i Serveis…)  ens concentrem a la Plaça de Sant Jaume

El passat 15 de setembre els delegats i delegades de CCOO Educació, CCOO Sanitat i CCOO Serveis Públics ens vam concentrar per reclamar el retorn de drets i salaris robats els últims anys

CARTA LLIURADA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT


Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya

Sr Artur Mas i Gabarró

Molt Honorable President,

Els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya són clarament insuficients per cobrir les necessitats de la prestació dels serveis públics i socials, tant per l’escàs retorn de l’aportació de Catalunya al conjunt de l’Estat , fruit del model de finançament autonòmic , com per les decisions fiscals del Govern Català .

CCOO sempre hem compartit amb els diferents governs de la Generalitat de Catalunya la reivindicació de finançament suficient per cobrir les necessitats de la població del nostre país.

Des de CCOO també exigim al govern de la Generalitat, l’adopció de mesures fiscals redistributives en el àmbit de les seves competències ,com en el cas de l’impost de successions , i que no derivi recursos públics cap la iniciativa privada .

Els pressupostos dels darrers anys s’han fonamentat en fortes retallades en les polítiques socials i econòmiques que configuren l’Estat del Benestar i de les condicions laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores dels serveis públics , per una banda , i en la negativa d’implementar polítiques fiscals redistributives , per altra .

Des de CCOO reclamem que els pressupostos de 2015 incloguin mesures fiscals i recaptatòries progressistes , que prioritzin la inversió i la depesa en serveis públics i socials ,en recuperar ocupació pública i en millorar les condicions socio-laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores. .

Està molt bé que el Govern atengui algunes de les demandes sindicals, com la de restablir el cobrament de les pagues de 2015, la recuperació del 100% de la jornada i salari del personal interí però li recordem que amb aquestes mesures no es dóna satisfacció a les demandes dels treballadors i treballadores .

En aquest sentit des de CCOO ,exigim la convocatòria immediata de la Mesa de la Funció Pública per negociar partides pressupostaries destinades a :– El cobrament de les pagues corresponents a 2015

– La restitució immediata de la jornada al 100% del personal interí i substitut

– La recuperació de l’ocupació perduda en els darrers anys

– L’establiment de terminis per recuperar el poder adquisitiu i les pagues de 2012, 2013 i 2014.

– La recuperació dels drets socials, laborals i de conciliació que ens han estat arrabassats. 

En definitiva , els treballadors i treballadores de la Generalitat volem negociar les mesures necessàries per recuperar drets laborals i socials que ens han estat arrabassats en els darrers anys.

Mira les fotografies de la concentració: