El Govern bloqueja les negociacions a la Mesa General de la Funció Pública en negar-se a incloure les demandes sindicals a la Llei de Pressupostos pel 2015

Després de tres reunions de la Mesa General de la Funció Pública, el Govern ha portat la negociació a una situació de bloqueig per la seva incapacitat de fer propostes i de respondre les que hem fet els sindicats de forma unitària .

En la primera reunió de la Mesa, el Govern es va comprometre amb els sindicats a fer efectives totes les pagues del 2015 i retornar la jornada i el salari del personal interí al 100%. En les meses següents, el Govern ha estat incapaç de fer cap altra proposta i fins i tot posa en dubte que el personal interí pugui cobrar el mes de gener si no hi ha pressupostos aprovats.

CCOO ha recordat al Govern el que els empleats i empleades públiques de la resta de comunitats autònomes i de l’Administració de l’Estat ja cobren totes les pagues des de 2013 i que totes les persones interines cobren al 100%, excepte a Catalunya.

Les propostes que hem fet els sindicats i a les que el Govern no dona resposta, es poden resumir en:

– Abonament dels 44 de la paga de 2012 descomptats de forma no legal tal i com reconeixen moltes sentencies judicials; el Govern Central pagarà als seus treballadors i habilita les comunitats autònomes per fer-ho.

– Recuperació del Fons d’Acció Social per compensar situacions de necessitat de treballadors i treballadores especialment els de salaris més baixos.

– Establir un calendari de negociacions per recuperar les pagues de 2013, 2014 i el que queda pendent del conjunt de les retallades.

– Creació d’ocupació pública per reduir la taxa de personal interí i temporal . Actualment el percentatge de personal interí es de prop del 21% i la temporalitat entre el personal laboral es del 61%. Aquestes xifres dupliquen en un cas i multiplica per sis en un altre els propis compromisos de les administracions que estimen que la taxa màxima de provisionalitat no hauria de superar el 10%.

– Equiparar els permisos per conciliació de la vida laboral ,familiar i personal de tots els treballadors i treballadores de la Generalitat i deixar de discriminar en negatiu els que requereixen de substitució per la seva feina .

CCOO adverteix el Govern que la seva incapacitat per aprovar una proposta de pressupostos a temps o la falta de capacitat per acordar amb els grups parlamentaris no pot anar en contra de les retribucions i les condicions de treball dels treballadors i treballadores de la Generalitat .

CCOO exigeix al Govern la negociació real d’aquestes reivindicacions i que, ja sigui per la via de l’aprovació de la Llei de Pressupostos o per la de mesures de crèdits extraordinaris, les faci efectives a partir de 1 de gener de 2015.

CCOO condemna la manca de sensibilitat del Govern , que no paga el que correspon als treballadors i treballadores, però en canvi, vol crear la figura del directiu públic per contractar les seves amistats, cosa que significarà més despesa i menys transparència en l’accés a la funció pública.