CURS PREVENCIÓ RISCOS LABORALS

COMUNICAT COMITÈ D’EMPRESA DE SERVEIS D’ESPLAI
SECCIÓ SINDICAL CCOO-SERVEIS D’ESPLAI
Companys i companyes:
Des de l’entitat, Fundació Catalana de l’Esplai, s’ha ofert la formació en prevenció de riscos laborals als seus treballadors i treballadores. No s’ha fet arribar a tothom perquè s’està fent de manera paulatina, per projectes.
Aquest curs, segons l’Estatut dels Treballadors/ores article 19.4, és obligatori d’ofertar per part de les empreses I és obligatori de realitzar per part dels treballadors I treballadores. Per aquesta raó s’ha de realitzar en horari laboral o, sinó és possible, el temps esmerçat s’ha de remunerar o compensar amb hores de descans.
La Fundació Catalana de l’Esplai no ha complert amb el mandat de l’Estatut dels Treballadors/ores.
Com a comitè d’empresa, en dues ocasions, hem demanat de rectificar a l’entitat, de tal manera que els drets dels treballadors i treballadores no sortissin perjudicats. Ho hem hagut de fer un cop iniciat el procés donat que, des de l’entitat no es va informar al comitè de la decisió d’ofertar la formació ni de la decisió de no remunerar-la ni compensar-la amb hores.
És per això que hem pres la decisió de demanar una mediació al Tribunal Laboral de Catalunya, tant per a acordar la manera de rectificar el que s’ha fet com per a acordar com es compensarà (en cas de no poder-se fer en horari laboral) als companys i companyes que encara no han fet la formació.
Us mantindrem informats del procés. I aprofitem per a convocar-vos a una assemblea de treballadors i treballadores de l’entitat el proper 27 de maig a les 18:30h als locals de CCOO de Via Laietana. Confirmarem sala.
Per a contactar amb nosaltres:
Al nostre correu electrònic: [email protected]
Per Facebook: Ce Serveis d’Esplai Fce i Serveis d’Esplai Seccio Sindical Ccoo
Twiter: @cesse2 ; @SS_SE_ccoo
Als nostres blogs: comiteserveis.blogspot.com i Ssseccoo.blogspot.com
MAIG 2014