Dijous 6 de març, vaga del sector del Lleure Educatiu.

VALORACIÓ de la Jornada de Vaga del 6 de març  #LleureEducatiu

Valoració de la vaga del sector del Lleure Educatiu

Avui dijous 6 de març, els treballadors i treballadores del lleure educatiu i sociocultural han fet una jornada de vaga per reclamar una negociació justa a les patronals, i perquè els treballadors i treballadores no hagin de renunciar als seus drets sociolaborals.

Malgrat les darreres mobilitzacions d’aquest mes de febrer, les patronals no han fet cap pas endavant  per desbloquejar les negociacions del tercer Conveni del sector i continuen amb la seva postura immobilista de congelació salarial durant quatre anys amb un increment del 0,25% per a setembre de 2014 i 0,25€ a l’inici de 2015.

Les reivindicacions han començat a Barcelona a les 10 h davant de l’ACELLEC. A les 11.30 h, un centenar de treballadors/es han tallat la Via Laietana, davant les portes de La Confederació, patronal del Tercer Sector, i després han anat fins a la plaça de Carles Pi i Sunyer, a les portes de l’ACCAC.

Les accions han continuat amb el dinar i un cafè-debat a la plaça del Rei, i a les 17.00 hores es concentren a la plaça de Sant Jaume. Des de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya celebrem que molts treballadors i treballadores han donat suport a la vaga.

Convocada per CCOO i UGT, dijous 6 de març, es farà vaga al sector del Lleure Educatiu per reclamar una negociació justa a les patronals, i perquè els treballadors i treballadores no hagin de renunciar als seus drets sociolaborals.
Al llarg del dia hi haurà concentracions a Barcelona: davant de l’IMEB (Plaça Espanya, 5) a les 10.00 h, d’ACELLEC (c/Vallirana, 69) a les 10.00 h, de La Confederació (Via Laietana, 54) a les 11.30 h, i d’ACCAC (Av. Portal de l’Àngel, 7, amb Plaça Carles Pi i Sunyer) a les 12.30 h. Precisament a les 12.30 h davant l’ACCAC (Av. Portal de l’Àngel, 7, amb Plaça Carles Pi i Sunyer) es farà la xerrada ‘La importància del Conveni Col·lectiu’.
Després d’un dinar de treballadors i treballadores del sector a la Plaça del Rei (14.00 h), hi haurà un cafè-debat (15.30 h) i, ja a la tarda, a les 17.00 h, concentració a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

MÉS INFORMACIÓ AL BLOG DEL LLEURE EDUCATIU (+)