Des de CCOO Educació demanem la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya per amenaçar injustificadament a les direccions dels centres educatius públics pel 9-N

Exigim la dimissió de la delegada del Govern espanyol a Catalunya per la carta amenaçadora i intimidatòria que van rebre directors i directores dels centres públics d’ensenyament respecte a l’obertura dels centres per al procés participatiu del 9N.


Exigim la dimissió perquè:

– No tenint atribucions sobre el funcionaris públics docents amb la seva autoritària actuació va amenaçar de possibles represàlies a directors i directores de centres educatius públics.

– Per generar un clima intimidatori per tal de dificultar el legítim exercici del dret a decidir democràticament de la ciutadania del país.

– Pel seu autoritarisme i la manca de consideració i respecte vers els valors democràtics fonaments bàsics de l’educació.

– Per no respectar normatives vigents aprovades democràticament, com són la Llei d’Educació de Catalunya o el mateix Estatut, que emparen l’autonomia de decisió dels centres educatius.

-Perquè les amenaces i les accions intimidatòries no són la resposta a la participació i a l’expressió democràtica de tanta gent.

Alhora demanem al govern de Catalunya l’assumpció de les seves responsabilitats així com si fos necessari facilitant instruments jurídics per la cobertura legal dels centres i del funcionariat.

CCOO Educació Catalunya fent costat i en defensa dels professionals de l’educació i la comunitat educativa de Catalunya.