Ensenyament no reglat. La vigència del conveni actual per No Reglada, el VIII Conveni d’Ensenyament Privat de Catalunya, 2014-15.

CCOO confirma que l’únic conveni col·lectiu d’eficàcia general pel sector de l’ensenyament no reglat de Catalunya, és el VIII Conveni Col·lectiu de l’Ensenyament Privat de Catalunya, antic codi 7900575 / nou codi 79000575011994. 

Text del VIII Conveni d’Ensenyament Privat de Catalunya, antic codi 7900575 / nou codi 79000575011994(+)

Acord signat per patronals i sindicats, 21 d’abril 2008(+)

Aquest conveni és estatutari, vol dir, d’eficàcia general  per a protegir a tots els treballadors/es del sector.
En el VIII Convenio, l’Annex 6 marca la seva vigència:
“Les parts signants d’aquest Conveni acorden que, un cop finalitzi la vigència d’aquest Conveni i durant el període existent fins la signatura d’altre Conveni que el substitueixi, continuaran vigents totes les clàusules normatives d’aquest Conveni.”
També, existeix un acord signat per les patronals de No Reglada, i CCOO i UGT, amb data 21 d’abril 2008, registrat amb el Dept de Treball, Generalitat de Catalunya, que estipula que:
“Totes les parts manifesten que fins que no hi hagi acord en els nous respectius convenis queda vigent íntegrament el VIII Conveni de Catalunya de l’Ensenyament Privat en la part que afecta a cada un dels àmbits.”
La base d’aquests dos acords, la vigència del VIII Convenio està garantit fins que existeixi el primer conveni d’eficàcia general en Catalunya. El nou límit de vigència, la “ultra activitat” d’un conveni, marcat en la Reforma Laboral, llei 3/2012, NO s’aplica al VIII Conveni, perquè en la mateixa llei condiciona la seva aplicació, “excepte acord al contrari”.
El prèviament mencionant article Annex 6 del VIII Conveni i l’acord del 21 d’abril 2008 són dos acords suficients per mantenir la vigència del VIII conveni.
CCOO, com sempre, estem disposats a negociar un conveni per a tot el sector de No Reglada que serveixi per garantir unes condicions laborals dignes per els treballadors/es i estabilitat jurídica per a les empreses.