Consell Escolar de Catalunya. Vot particular en contra de CCOO a la futura Llei de FP

Vot particular de CCOO al dictamen del Consell Escolar de Catalunya sobre l’avantprojecte de Llei de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya

Llegiu aquí el text íntegre del vot particular (pdf)

Ahir dilluns, 28 de juliol de 2014, es va reunir el Consell Escolar de Catalunya. S’hi dictaminava la futura llei de FP que entra al Parlament el mes de setembre amb caràcter d’urgència. La majoria que el Departament té al Consell ha permès tirar endavant el dictamen. Tot i així, CCOO ha fet palès un vot particular en contra.
CCOO considera que:
  • La FP al llarg de la vida és un dret dels ciutadans i ciutadanes, dels treballadors i no només dels alumnes. És una de les principals eines que el sistema educatiu pot tenir per fer front a la davalalda demogràfica, per afavorir la mobilitat dels treballadors, per augmentar la productivitat de les empreses i per acreditar l’experiència professionals dels treballadors i treballadores. El projecte està descaradament encaminat exclusivament a l’ensenyament reglat.
  • Cal que el Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya valori en la seva mesura un sistema d’avaluació i acreditació de competències que permeti reconèixer l’experiència laboral i la integració de la FP en un veritable Sistema de Qualificacions i Formaciò Professional
  • El Consell Escolar de Catalunya hauria de veure ampliades les seves competències d’informació i consulta preceptiva.
  • La Representació Legal dels Treballadors ha de participar en aquelles empreses on es realitzi programes de pràctiques o aprenentatge.
  • Ha d’haver-hi un procediment únic permanent i integrat d’avaluació i acreditació de les competències professionals que tingui el vist-i-plau dels sindicats i organitzacions empresarials.

Llegiu aquí el text íntegre del vot particular (pdf)

El dictamen ha de passar encara pel Consell de Treball Econòmic i Solcial de Catalunya prèvia rpesentació al Parlament. En aquest tràmit, CCOO també ha presentat al·legacions.