Concentració Escoles Bressol Municipals Barcelona, dilluns 12 de maig a les 18 h

Dilluns 12 de maig, a la Facultat de Geografia i Història de la UB


Treballadors i treballadores de les Escoles Bressol Municipals de Barcelona es concentren contra la política educativa de l’Ajuntament

El proper dilluns 12 maig, a les 18.00 h, l’Ajuntament de Barcelona inaugura les XIII Jornades del Projecte Educatiu de Ciutat, sota el lema “L’acompanyament en l’educació: factor d’èxit”.
El col·lectiu d’Escoles Bressol Municipals i CCOO-IMEB conviden a participar en una concentració de protesta contra la política educativa de l’Ajuntament de Barcelona, tot donant la benvinguda al regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament, Sr. Gerad Ardanuy. La convocatòria serà a les 17.30 h a la porta de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB), al carrer Montalegre, 6.

REIVINDICACIONS

El 0-3 davant les Jornades Educatives de Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona celebra les XIII Jornades del Projecte Educatiu de Ciutat sota el lema “L’acompanyament en l’educació: factor d’èxit”. El col·lectiu de les Escoles Bressol Municipals de Barcelona volem transmetre les dificultats quotidianes que tenim per aconseguir aquest objectiu arrel de les mesures imposades per la Regidoria.
D’una banda, el Regidor d’Educació inicia, fa dos anys, uns canvis al model educatiu de les escoles bressol que està malbaratant el model d’èxit que havíem construint, al llarg de molts anys de lluites i complicitats, entre professionals de l’educació, famílies, moviment ciutadà i sindicats. Dos dels aspectes d’aquests canvis són: la reducció d’hores a les educadores de suport per atendre als infants a la franja del migdia i l’augment del nombre d’infants per aula. Aquestes mesures dificulten un treball pedagògic individualitzat envers els infants, posant en risc un acompanyament educatiu de qualitat.
Tanmateix, ens agradaria fer entendre a l’Institut d’Educació que, tal i com s’indica a la presentació d’aquestes Jornades, “l’acompanyament educatiu actua com prevenció de les dificultats”. Per tal d’aconseguir aquest objectiu, cal considerar a cada infant com un ésser únic, que necessita ser atès i tractat de forma afectuosa i individualitzada, i per això necessitem el temps que ens permeti fer observacions i intervencions diàries de qualitat. Per tot això, es fan necessari més recursos humans a les escoles, i no sobrecarregar de feina als professionals. És evident que l’educació infantil és cabdal en la detecció de dificultats.
D’altra banda, volem manifestar que Barcelona, com a ciutat educadora, perd també valor afegit aplicant les polítiques neoliberals de privatitzar serveis públics i reduir drets de ciutadania i laborals. En contra de l’opinió de la comunitat educativa, l’Ajuntament ja ha privatitzat la gestió de tres escoles bressol, construïdes amb diners públics. Les Escoles Bressol Municipals no poden convertir-se en un negoci per a les grans empreses a través de l’externalització. Les escoles bressol dels infants i ciutadans de Barcelona no estan en venda !!!
Tanmateix, l’Ajuntament ha d’exigir a les empreses subcontractades que donen serveis a les escoles municipals unes condicions laborals i socials dignes. En aquest sentit, l’IMEB ha aprovat el concurs d’adjudicació del servei de suport educatiu pels propers dos cursos, tornant a rentar-se les mans a les demandes de les treballadores de suport educatiu, que actualment tenen importants diferències salarials i socials fent la mateixa feina.
Perquè l’educació sigui un factor d’èxit, l’Ajuntament ha de posar-hi tots els recursos humans, organitzatius i econòmics, i vetllar per una educació pública que garanteixi la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. És per aquests motius que, en un dia com avui, demanem un canvi polític en matèria educativa i tornem a manifestar que el regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, no està a l’alçada de representar a Barcelona com a ciutat educadora, i en conseqüència, tornem a demanar a l’Alcalde la seva destitució.

COL.LECTIU D’ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS
MESA SINDICAL DE L’IMEB (CCOO-UGT)