CCOO proposa la convocatòria de vaga general a l’educació pública de tot l’estat el 23 d’octubre

CCOO proposa al professorat i a les forces sindicals la convocatòria de vaga general educativa el 23 d’octubre

La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya fa una crida al professorat, a la comunitat educativa i emplaça als sindicats de l’ensenyament públic a donar suport i participar a la proposta de vaga a l’ensenyament. CCOO creiem que aquesta ha de ser una mobilització àmplia, general i unitària, per a incidir ARA en l’elaboració d’uns Pressupostos que aturin les retallades i iniciïn la recuperació dels drets laborals i salaris assolats durant els últims anys. 

Hi ha més raons que mai per fer la vaga, les retallades en tots els nivells educatius, l’atac als drets de totes i tots els que treballem a l’educació, el propòsit del govern de l’estat del PP i també del govern autonòmic de CiU d’introduir cada cop més mecanismes de gestió privada a l’escola pública. Això significa un atemptat contra el dret bàsic d’una educació pública gratuïta i de qualitat i justifica sobradament la convocatòria.

CCOO Educació entenem que la rebaixa del 22% del pressupost d’educació acumulat ens els últims anys està suposant una reculada històrica dels nostres drets laborals, socials i en els serveis públics, que cal revertir. CCOO Educació també creiem que la LOMCE és una Llei retrògrada i involucionista, contra la que hem de continuar lluitant.

Proposem aquella mobilització per a exigir incorporar als Pressupostos la recuperació dels drets, salaris i condicions laborals vulnerats per les retallades i les discriminacions salarials i de jornada que pateixen els substituts. Tanmateix, per fer evident la resistència a l’aplicació de la LOMCE i al desplegament de decrets com el de direccions que en la seva darrera modificació elimina la participació efectiva dels professionals dels centres en el procés d’elecció de directors/es.

Proposem una mobilització en clau unitària de tota la comunitat educativa i consultarem al professorat la seva disposició a participar en la convocatòria.

QUÈ VOLEM ACONSEGUIR?:

– Contractació del professorat substitut al 100% de jornada i salari des del primer dia d’absència del titular.

– Retorn de la ràtio de 25 alumnes a primària i 30 a secundària.

– Recuperació de l’horari lectiu del professorat de 23 hores a primària i 18 a secundària

– Recuperació de la capacitat adquisitiva: volem el 7% que ens van retallar el 2010;, volem les pagues de 2012, 2013 i 2014. Exigim la fi de la congelació salarial i la recuperació del Fons d’Acció Social.

– Cobrament del 100% del sou des del primer dia de la incapacitat laboral amb independència del seu motiu.

– Ampliació de la justificació d’absències per motiu de salut (30 hores) i dels supòsits.


– Convocatòria d’oferta pública d’ocupació (oposicions) pel curs 2014-2015 per disminuir la precarietat.

 Fi de l’aplicació intensa i encoberta de la LOMCE. Resistència efectiva a través de projectes educatius de centre democràtics.


 Exigim que l’Administració rectifiqui la modificació proposada del procediment per seleccionar la direcció i que faci aquest procediment el més democràtic, participatiu i transparent possible.

FEM UNA CRIDA A DEBATRE I DECIDIR LA PARTICIPACIÓ A LA  MOBILITZACIÓ DEL 23 D’OCTUBRE.