CCOO demanem seguir les negociacions al llarg del període de tramitació dels Pressupostos

CCOO recorda el Govern de la Generalitat que l’abonament de la paga de l’any 2015 no compensa les retallades sofertes pels treballadors i treballadores públics.

  • CCOO demanem la convocatòria d’una nova Mesa General per seguir les negociacions al llarg del període de tramitació de la Llei de Pressupostos de la Generalitat i incorporar noves millores laborals i salarials.
  • Hem d’aturar les retallades, i negociar les partides pressupostàries per a garantir la recuperació dels nostres drets i diners.


El passat 15 de setembre, delegats i delegades de CCOO dels Serveis Administratius, dels Serveis Socials, de la Sanitat i l’Educació de la Generalitat de Catalunya ens vam concentrar a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona coincidint amb la reunió setmanal del Consell Executiu.

CCOO vam denunciar que no es resolen les demandes dels treballadors i treballadores de la Generalitat amb l’anunci del Govern de que percebran totes les pagues el proper any 2015.

CCOO vam entregar una carta dirigida al President Mas de petició d’una veritable negociació de les partides pressupostaries necessàries per garantir la recuperació dels nostres drets i sous a partir dels pressupostos de 2015:

  • Fer efectives totes les pagues de 2015
  • Restablir la jornada al 100% al personal interí i substitut 
  • La recuperació de l’ocupació perduda en els darrers anys .
  • CARTA LLIURADA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT
  • L’establiment d’un calendari per recuperar el poder adquisitiu des de 2012

3 mesos després d’aquesta petició, CCOO hem rebut carta des de l’Oficina del President en la qual es detallen les diferents reunions de la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic, i que la representació del Govern ha manifestat voluntat d’incloure als Pressupostos de 2015 la percepció íntegra de les retribucions dels empleats públics.

Precisament, a la reunió de la Mesa General del 28 de novembre, els sindicats i l’Administració vam arribar a l’acord que farà possible el cobrament de totes les pagues de 2015 i la recuperació de la jornada i el salari de tot el personal interí al 100% a partir de l’1 de gener de 2015.

CCOO hem apreciat al llarg de la negocació un canvi significatiu en l’actitud de la representació del Govern que ha permès que, per primera vegada en molt de temps, ha fet possible el desbloqueig de la Mesa General.

Estem convençuts que la pressió unitària i des de diferents fronts, al carrer, als tribunals i a les portes del Departament, on ja portem 2 mesos plantats i en lluita exigint negociar la recuperació dels nostres drets i sous…, han fet possible el desbloqueig de la negociació.

Però CCOO no donem per finalitzada la negociació per incoporar noves millores laborals en els pressupostos de 2015. Per això seguim demanant que la resta de temes pendents com són el cobrament dels 44 dies de 2012, l’establiment d’un calendari de negociació per la recuperació de la pagues de 2013 i 2014, l’oferta d’ocupació pública o la millora de les condicions socials i laborals, siguin tractades en una nova reunió de la Mesa General a realitzar abans de final d’any.

CCOO exigim seguir les negociacions al llarg del període de tramitació de la Llei de Pressupostos de la Generalitat per incorporar noves millores laborals i salarials.

No renunciem a res. Hem de seguir pressionant i mobilitzant. És a les nostres mans aturar les retallades i recuperar tots els drets i salaris. Hem de seguir practicant la possibilitat de guanyar!

Aturem les retallades, recuperem drets i salaris:

• Recuperació de la paga de 2012. Que s’aboni la part meritada (44 dies) de la paga retallada el 2012, tal com s’està fent a la resta d’administracions.
• Establiment de terminis per recuperar les pagues de 2013 i 2014.
• Recuperació del poder adquisitiu perdut des de l’any 2010.
• Restabliment de la jornada i el salari del personal interí al 100%.
• Cobertura de les baixes des del 1er dia.
• Millora de les condicions d’Incapacitat Transitòria.
• Recuperació d’ocupació i l’estabilitat.
• Recuperació de permisos per conciliació i negociació de noves mesures de conciliació.
• Recuperació dels nostres drets: Fons Acció Social, Productivitat (les diferents modalitats sectorials), primer estadi al 6è any, disminució de les hores lectives…
• Baixada de ràtios.