CCOO contra l’homofòbia i la transfòbia

Actes del divendres 16 de maig de 2014

Commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia

En ocasió del Dia Internacional contra l’Homofòbia, que se celebra el 17 de maig, CCOO de Catalunya convoca una concentració demà divendres, 16 de maig, al vestíbul de la seu del sindicat a Barcelona (Via Laietana, 16, planta baixa) Aquí es farà lectura del manifest de CCOO (http://www.ccoo.cat/pdf_documents/2014/manifest_dia_homofobia_2014.pdf) i es penjarà a la façana de l’edifici la bandera de l’arc de Sant Martí. En l’acte estarà present Alba Garcia, secretària de Dona i Cohesió Social de CCOO de Catalunya i membres de l’Àmbit LGTB de CCOO de Catalunya,

 D’altra banda, CCOO dóna suport i participa a la concentració impulsada per la Comissió Unitària 28 de Juny per reclamar una llei contra l’homofòbia. Serà, també, demà divendres, 16 de maig, a les 19.00 h al Triangle Rosa del Parc de la Ciutadella, a Barcelona. Aquesta mobilització vol evidenciar la necessitat d’una llei contra qualsevol forma de LGTBfòbia (lesbofòbia, gaifòbia, bifòbia, transfòbia).

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, ja que va ser en aquest dia de 1990 quan es va suprimir l’homosexualitat de la llista de malalties mentals de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). CCOO continuarà treballant perquè la diversitat sexual i de gènere sigui un fet visible i respectat, tant en el lloc de treball com en qualsevol altre àmbit, i reitera el seu compromís en la defensa dels drets de les persones LGTBQI .

La Confederació Sindical de CCOO manté el seu compromís de treball amb la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB), un acord que es va signar el 2009. Per això, aquest any, CCOO vol fer especial èmfasi en la manca de reconeixement dels drets humans en el col·lectiu LGTBQI tant dins com fora de les nostres fronteres. Especialment sagnants són les situacions extremes que s’estan vivint en Rússia , Grècia, Uganda o Nigèria, encara que també a casa nostra caldrà continuar demanant sortides per les més de 100 denúncies d’homofòbia, bifòbia i transfòbia que va rebre la FELGTB el 2013. Les persones transsexuals, les persones amb VIH i la protecció de menors estaran en el punt de mira.

La llibertat d’expressió serà el fil conductor de les campanyes internacionals d’aquest any, perquè no només s’estan aprovant lleis homòfobes i transfòbiques sinó que s’està retallant la llibertat d’expressió de la premsa a l’hora d’informar sobre aquestes situacions.

Sense anar més lluny, activistes LGTBQI rebre amenaces, a través de Twitter, per donar suport l’informe Lunacek. Un informe fonamental per continuar avançant en el que disposen les directives 2000/78/CE i 2006/54/CE per aconseguir la igualtat de tracte en l’ocupació. Les empreses hauran d’adoptar mesures per crear confiança i construir contextos més segurs i favorables per a la diversitat sexual i de gènere i des de CCOO es treballarà per aconseguir-ho. A través de l’acció sindical, CCOO es compromet a negociar clàusules específiques en la negociació de convenis col·lectius en les empreses.

En l’àmbit educatiu, cada dia és més urgent la posada en pràctica d’un tractament adequat de la diversitat afectiu-sexual, tant des de la perspectiva de la resolució dels conflictes que es donen en els centres per aquest motiu, com des de l’objectiu de l’educació igualitària i respectuosa amb la diversitat d’opcions identitàries i sexoafectives. Per a això, resulta imprescindible la corresponent formació del professorat .

Per això no podem deixar d’insistir en el rebuig de la nova llei educativa, la LOMCE, que impedeix que aquests aspectes d’un model educatiu integral es puguin dur a terme en els nostres centres.






17 de maig, Dia Internacional contra l’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia

El Dia Internacional contra l’Homofòbia i Transfòbia (en anglès, International Day Against Homphobia, IDAHO) se celebra el 17 de maig coincidint amb l’eliminació el 1990 de les llistes de malalties mentals per part de l’Assamblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de l’homosexualitat.

No obstant això, la transsexualitat encara es defineix en els manuals internacionals de diagnòstic com “trastorn de la identitat sexual”.



Aquí teniu un recull d’enllaços on podeu trobar més informació:


“AIXECA’T CONTRA L’HOMOFÒBIA “
Acte central de l’OCH al voltant del 17 de maig dia internacional contra l’homofòbia.
14 DE MAIG AL PATI MANING 18.O0H….C/Motealegre nº7,Barcelona. M Pl Catalunya i Universitat.
18.00H .Inauguració jornada.OCH I FAGC
18.15H.Salutaciò. Plataforma LGTBcat i Vice presidentes consells LGTB de Barcelona i Nacional
18.30h.Presentaciò “Catalunya sense Armaris ” TALCOMSOM
18.45H.Presentació informe sobre l’homofòbia a Catalunya 2013
19H . Taula Rodona “AIXECA’T CONTRA L’HOMOFÒBIA ” amb OCH,GAIS POSITIUS,AMPGIL,LESCAT,CASAL LAMBDA I CONSELL MUNICIPAL LGTB DE GIRONA.
20.30H. Entrega “Premis 17 de maig per intervencions contra la 
LGTBfòbia.
21H. Clausura.
Organitza. 

OCH. Amb el suport del FAGC.




17 DE MAIG DIA INTERNACIONAL CONTRA L’HOMOFÒBIA.

Día internacional contra la homofobia y la transfobia en Sitges

17 de Mayo de 2014

12.30 | Conferencias sobre la Homo/Lesbo/Trans-fobia – Edificio Miramar
Ponentes:

-Eugeni Rodríguez, Presidente de la Front d’Alliberament Gai de Catalunya – FAGC
-Estel.la Pareja, Directora Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat
Benedito Medrado, Cordinador del Grupo de Investigación Feminista sobre Género y Masculinidades – GEMA/UFE, Brasil y Miembro del Fractalidades de Investigació Crítica – FIC/UAB

-Moderador: Kleber Luiz Bosque
* Énfasis sobre cómo podremos ayudar a la comunidad LGTB en Rusia en su lucha para sus derechos sociales y legales

13.45h | Copa de Cava ofrecida por Gay Sitges Link

14.30h | Almuerzo con miembros del Comité de Gay Sitges Link

17.00h | Marcha Reivindicativa | Desde el Ayuntamiento de Sitges, pasando por las calles del
centro de Sitges hasta llegar al renovado Monumento “El Triangle” en su nueva ubicación en el Paseo Marítimo (al lado del Rest. Kansas).

17.30h | Traslado simbólico del antiguo monumento “Triangle invertido” de Sitges.

18.00h | Parlamentos oficiales & Descubrimiento del Monumento

Àngels Parès, ex-concejala del Ayuntamiento de Sitges por Esquerra Republicana

Eugeni Rodríguez, portaveu del FAGC

Jordi Griset, promotor de la restauración del Monumento

Pere Vineta, Servei de Voluntaris de Sitges

Brandon Jones, Presidente de Gay Sitges Link

* Lecturas del Manifiesto de les entidades, a cargo de Katy Pallars y del Manifiesto Institucional a cargo del Alcalde de Sitges, Miquel Forns

Más informaciones: www.gaysitgeslink.org

Font (+)




Temes relacionats