Campanya “Regala i regala’t solidaritat” (Fundació Pau i Solidaritat)

En aquesta època de l’any on les emocions es palesen amb més força, volem recordar que la solidaritat no caduca mai ni sap de dates.

La solidaritat sempre necessita de voluntarietat, forces i mitjans.

Amb aquesta premissa i amb la intenció de desitjar-vos un any nou ple de lluites i d’èxits, voldríem també compartir una forma alternativa de fer regals, ben sabent que els millors són els que es fan amb ganes i per als qui més els necessiten.

En aquest context que, més a prop o més lluny, segueix essent difícil, voldríem animar-vos a exercir la vostra solidaritat amb dos col·lectius que hem escollit com a emblemàtics de moltes de les lluites i resistències que necessiten del nostre suport:

1) les persones refugiades síries a Líban i

2) els treballadors /es de l’empresa Ruz de Sils (Girona).

Pel que fa als primers, segons dades de l’ACNUR (l’agència de l’ONU per a les persones refugiades), en la primavera del 2012 els refugiats siris al Líban eren 18.000; un any després eren 356.000, i aquest any són ja més d’1 milió (en un país com el Líban que té només 4.200.000 habitants). Es calcula que cada dia es registren 2.500 nous refugiats, és a dir, més d’una persona al minut.

La situació és tremenda, tots els serveis sanitaris, escolars o de subministraments de llum o aigua estan molt afectats. Les clíniques i els hospitals no aconsegueixen donar resposta a les necessitats mèdiques i les fonts d’aigua estan esgotades. Els salaris dels treballadors/es estan disminuint molt a causa de l’augment incessant de mà d’obra. Per fer front a aquesta dramàtica situació, les Nacions Unides i altres agències internacionals van sol·licitar més de 1.890 milions de dòlars, però fins ara se n’han rebut només uns 250.

La Fundació Pau i Solidaritat proposa canalitzar els ajuts mitjançant l’organització libanesa “Socorro Popular” que porta més de 40 anys sobre el terreny oferint assistència sanitària a la població més desfavorida i vulnerable. La seva experiència i les seves arrels territorials garanteixen que l’atenció a les persones refugiades síries sigui de qualitat i respongui a les necessitats més urgents. Per això han identificat que, de forma prioritària, cal:

– Robes d’hivern, material de calefacció, mantes, i tendes adequades.

– Alimentació per assegurar més d’un àpat al dia.

– Llet infantil i medicaments.

Les vostres aportacions econòmiques per comprar aquests productes de primera necessitat les podeu realitzar al compte habilitat per als ajuts d’emergència de la Fundació Pau i Solidaritat, fins al dia 15/01/2015: ES50 2100 3000 1922 0166 2319

Pel que fa a la segona opció, us proposem també donar suport als treballadors i treballadores de l’empresa Ruz de Sils, en vaga indefinida des del 17 d’octubre d’enguany. Aquests companys/es “protesten per l’acomiadament d’un company que ha estat objecte de represàlia per voler millorar les condicions de treball, haver estat un dels possibles candidats a les eleccions sindicals i voler mantenir una interlocució amb la direcció de l’empresa que, fins a dia d’avui, encara no ha estat possible. La plantilla denuncia públicament el tracte vexatori i inhumà a què ha estat sotmès, amb jornades de treball de fins 68 hores setmanals o sense tenir un dia de descans setmanal, entre d’altres abusos patronals.”

Els treballadors/es, objecte de sobreexplotació laboral, porten moltes setmanes aguantant una vaga, i demanen un ajut per fer-hi front i per tal de mantenir d’aquesta manera el fons de resistència. A tal fi, es pot fer una transferència directament al compte: ES80 2100 8198 6201 0007 7035.

Si, a més, vols fer-te soci/a de la Fundació Pau i Solidaritat, amb un compromís al llarg de tot l’any, col·laborant amb projectes de desenvolupament i garantint el suport a treballadors/es d’altres països que estan lluitant pels seus drets com nosaltres, però en molts pitjors condicions, pots contactar-nos al telèfon 934 812 912 o bé a través de l’adreça d’email [email protected] .

La Fundació Pau i Solidaritat de CCOO de Catalunya us agraeix molt per la vostra atenció, segura de compartir amb tots i totes vosaltres la idea que la solidaritat entre la classe treballadora s’ha d’anar exercint sempre.