Barcelona. Ensenyament privat reglat. Jornades sobre planificació i sobre FP

CCOO CONTINUEM TREBALLANT PER L’EDUCACIÓ

En els últims mesos s’han produït tot un seguit d’actuacions de les diferents administracions educatives, tant de l’Estat com de la Generalitat, que han generat molta incertesa en el si de l’escola concertada. La resposta de CCOO ha estat immediata.  

Descarrega el Comunicat en pdf clicant aquí

Jornada sobre planificació educativa

El passat 14 de novembre el Departament d’Ensenyament publicava una resolució informant sobre la pèrdua d’unitats d’algunes escoles concertades. El fet que es produís un cop començat el curs, trenca de manera unilateral el pacte de concertació amb el centre i agreuja la situació econòmica i organitzativa de les escoles. També genera molta incertesa sobre el futur educatiu dels alumnes i repercuteix negativament sobre l’estabilitat laboral i salarial dels treballadors i treballadores dels centres afectats.
Arran d’aquella situació, CCOO vam elaborar un manifest per donar a conèixer la situació de les escoles afectades i vam iniciar una recollida de signatures que en breu lliurarem al Departament. De moment s’han adherit més de 3.000 persones dels diferents col·lectius del sector.
Paral·lelament, aquesta manca de planificació de les autoritats educatives ens va portar a organitzar una jornada, amb representants de la patronal, de l’administració, de la universitat i de CCOO per debatre sobre la realitat que ens trobem a l’escola concertada. La taula rodona tindrà lloc el dia 27 de març a les 18h a l’Aula Magna de l’edifici històric de la UB.

Jornada sobre la FP bàsica i PQPI

El proper curs una nova llei d’educació entra en escena i el Departament d’Ensenyament encara no s’ha posicionat sobre la imminent implantació de la Formació Professional Bàsica (FPB) recollida en la LOMCE. La Llei preveu l’aplicació inapel·lable d’aquesta etapa per al curs 2014-2015 i simultàniament la supressió de l’oferta dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).  
El proper 1 d’abril, a la sala d’actes de CCOO, tindrem l’oportunitat de compartir experiències sobre els PQPI. Tanmateix, mirarem d’aclarir alguns aspectes de la transició cap a la FPB i debatrem sobre les propostes que des del nostre sindicat farem per tal de minimitzar els efectes negatius que l’aplicació de la LOMCE pugui tenir sobre l’alumnat derivat cap a aquesta nova etapa.