6 de novembre. 11è dia plantats a les portes del Departament d’Ensenyament

Avui dijous 6 de novembre és l’11è dia de la presència indefinida a les portes del Departament que vam acordar en assemblea els i les delegades de CCOO Educació el passat 23 d’octubre.

No a la pròrroga dels pressupostos de 2014:

  • El 2015 volem totes les nostres pagues!
  • No acceptem cap pròrroga dels actuals pressupostos que condemnarien els empleats i empleades públics de Catalunya a patir un any més les brutals agressions als seus drets i salaris, que estan patint des de 2010.


  • Ni retallades, ni congelació!
  • Recuperem drets i salari!
  • Jornada i salari del 100% al personal interí i substitut









Per uns pressupostos socials 

Els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya són clarament insuficients per cobrir les necessitats de la prestació dels serveis públics i socials, tant per l’escàs retorn de l’aportació de Catalunya al conjunt de l’Estat, fruit del model de finançament autonòmic , com per les decisions fiscals del Govern Català.

CCOO sempre hem compartit amb els diferents governs de la Generalitat de Catalunya la reivindicació de finançament suficient per cobrir les necessitats de la població del nostre país.

CCOO també hem exigit al govern de la Generalitat, l’adopció de mesures fiscals redistributives en l’àmbit de les seves competències, com en el cas de l’impost de successions, i que no derivi recursos públics cap la iniciativa privada. 

En canvi, per una opció ideològica, els pressupostos dels darrers anys s’han fonamentat en fortes retallades en les polítiques socials i econòmiques que configuren l’Estat del Benestar,  en l’erosió de les condicions laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores dels serveis públics. Mentre que el govern es nega a implementar polítiques fiscals redistributives més justes.

CCOO reclamem que els pressupostos de 2015 incloguin mesures fiscals i recaptatòries progressistes, que prioritzin la inversió i la depesa en serveis públics i socials, la recuperació de l’ocupació pública i la millora de les condicions socio-laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores públics.

Si vols aprofundir en el tema…