9N: CCOO de Catalunya valora positivament la gran participació ciutadana en la jornada

CCOO de Catalunya valora positivament la gran participació de la ciutadania en la jornada del 9 de novembre, que de forma cívica i pacífica s’ha mobilitzat per denunciar i reivindicar el dret a decidir davant l’actitud autoritària i antidemocràtica del Govern de l’Estat.

El sindicat considera que la jornada de participació d’ahir s’inscriu en un context de greu crisi política i institucional que posa en evidència l’esgotament d’un model territorial, social i polític que ja no té capacitat de resposta davant dels problemes actuals de la ciutadania.

La forta mobilització ciutadana del 9 de novembre ha de permetre acumular forces per continuar exigint el dret a decidir amb plenes garanties democràtiques, vinculació jurídica i un debat previ sobre quin és el model de país que volem construir. Ara cal que des de la política es trobin els canals que permetin fer-ho possible.

CCOO també vol recordar la situació d’emergència social que està vivint bona part de la població catalana en forma d’atur, pobresa i desigualtats, que requereix respostes urgents sense dilacions. Per això cal que el debat nacional no focalitzi tota l’atenció política i vagi del costat del debat social i de la necessitat de donar respostes que no poden esperar.

Finalment, el sindicat considera que la gran participació ciutadana en la jornada del 9N ha de servir també per fer avançar el dret a decidir en altres qüestions de la vida social, política i del model de país que ens afecten, mitjançant el desplegament de la Llei de consultes aprovada pel Parlament de Catalunya.