Avui dimarts 4 de novembre és el 9è dia de la presència indefinida a les portes del Departament que vam acordar en assemblea els i les delegades de CCOO Educació el passat 23 d’octubre.

Personal laboral,
L’EDUCACIÓ ESPECIAL TAMBÉ S’HO VAL
Més recursos per l’escola inclusiva
L’Ordenació de l’educació especial és l’assignatura pendent
Recuperació de l’horari lectiu del personal educador
Reconeixement a tots els efectes de la feina del personal auxiliar d’EE

Les nostres demandes

–       Estem farts de les modificacions imposades com ara l’ampliació horària d’atenció als alumnes que està patint el personal educador. Les 30h d’atenció directa suposen una sobrecàrrega física, psíquica i emocional i atempta directament sobre la salut laboral del col·lectiu.

–        S’està incomplint l’Acord de funcions on es concreta l’adscripció del personal auxiliar d’educació especial, ja que actualment les estan ubicant indegudament en USEE. Cada cop més es demana a les auxiliars que realitzin funcions de personal educador. En aquest sentit CCOO proposem que mitjançant una adequació professional el personal Auxiliar esdevingui Personal Educador a tots els efectes.
–       D’altra banda denunciem que el Departament ve realitzant un procés de privatització amb la contractació d’empreses de serveis, incorporant les vetlladores a les USEE fent tasques de suport educatiu, en detriment de la contractació de personal laboral propi del Departament. Això perjudica greu i directament els i les integrants de borsa de treball.
–       Estem preocupats per saber quin és el projecte que fonamenta tots els canvis que estem vivint en aquest sector. Ens interessa saber si el Departament ha abandonat la idea de l’escola inclusiva.
–       Les ràtios, les itineràncies, el dimensionament de la plantilla, USEE, funcions, la formació, entre d’altres, són temes que reclamem des de ja fa massa temps, poder tractar i negociar en una mesa tècnica.

El Departament, fins ara, no ha donat resposta a les nostres inquietuds. S’amaga darrera de les decisions preses des d’altres instàncies, Acords de Govern, Funció Pública, Serveis Territorials.
CCOO reclamem al Departament la convocatòria una mesa en l’àmbit del Comitè Intercentres de Personal Laboral per negociar tots aquests aspectes que queden pendents des de ja fa massa temps.

No a la pròrroga dels pressupostos de 2014:

  • El 2015 volem totes les nostres pagues!
  • No acceptem cap pròrroga dels actuals pressupostos que condemnarien els empleats i empleades públics de Catalunya a patir un any més les brutals agressions als seus drets i salaris, que estan patint des de 2010.

Per uns pressupostos socials Els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya són clarament insuficients per cobrir les necessitats de la prestació dels serveis públics i socials, tant per l’escàs retorn de l’aportació de Catalunya al conjunt de l’Estat, fruit del model de finançament autonòmic , com per les decisions fiscals del Govern Català.

CCOO sempre hem compartit amb els diferents governs de la Generalitat de Catalunya la reivindicació de finançament suficient per cobrir les necessitats de la població del nostre país.

CCOO també hem exigit al govern de la Generalitat, l’adopció de mesures fiscals redistributives en l’àmbit de les seves competències, com en el cas de l’impost de successions, i que no derivi recursos públics cap la iniciativa privada. 

En canvi, per una opció ideològica, els pressupostos dels darrers anys s’han fonamentat en fortes retallades en les polítiques socials i econòmiques que configuren l’Estat del Benestar,  en l’erosió de les condicions laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores dels serveis públics. Mentre que el govern es nega a implementar polítiques fiscals redistributives més justes.

CCOO reclamem que els pressupostos de 2015 incloguin mesures fiscals i recaptatòries progressistes, que prioritzin la inversió i la depesa en serveis públics i socials, la recuperació de l’ocupació pública i la millora de les condicions socio-laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores públics.


image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies