25 de novembre. Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

25 de novembre. Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones


  • Acte commemoratiu es farà a la plaça de Sant Jaume a les 13 h (concentració de CCOO a les 12.45 h a la seu del sindicat, a Via Laietana, 16).
  • A les 19h: concentració a les 19 h a la Rambla de Canaletes. 

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 


Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que va sobreviure. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Dimarts 25 de novembre

Actes de CCOO al voltant del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones


FotoCCOO s’adhereix a l’acte commemoratiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i a la manifestació unitària, que tindran lloc a Barcelona.

D’una banda, l’acte commemoratiu es farà a la plaça de Sant Jaume a les 13 h (concentració de CCOO a les 12.45 h a la seu del sindicat, a Via Laietana, 16). De l’altra, a la tarda es farà la manifestació unitària, amb concentració a les 19 h a la Rambla de Canaletes. 



Manifest institucional:

Manifest 25 de novembre de 2014 – Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones  [PDF, 211,34 KB ]
Generalitat de Catalunya, Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis i Comarques

“Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l’esquena”  [PDF, 5,39 MB ]

VALLÈS OCCIDENTAL-CATALUNYA CENTRAL

CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central, davant d’un nou 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, declara que la violència contra les dones, vinculada al desequilibri en les relacions de poder entre els sexes, en els àmbits laboral, social, econòmic, religiós i polític, continua malgrat els esforços de les legislacions a favor de la igualtat.

Enguany hem preparat un programa d’actes amb els quals ens marquem com a objectiu afavorir la formació, la sensibilització i el coneixement per al conjunt de persones que formen CCOO, i així poder intervenir des de l’acció sindical, i des del nostre dia a dia, en la defensa i la protecció de les víctimes i tenir arguments i eines per defensar un nou espai social, polític i personal, lliure de qualsevol tipus de violència.
Una fita per a la qual totes i tots sou necessaris; per això us fem una crida a la participació i a la difusió.

COMARQUES GIRONINES

Es faran actes el 24 i el 25 de novembre de 2014. Tota la informació (+)

GACETA SINDICAL

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, que se celebra el proper 25 de novembre, GaCeta Sindical ha editat un número especial en el qual CCOO reitera el seu més contundent rebuig a la insuportable violència masclista, que s’ha cobrat en el que va d’any la vida de 44 dones (segons dades oficials, a 18 de novembre).


Una sagnant conseqüència de la discriminació, la desigualtat, l’absència de la prevenció i protecció necessàries per combatre el que constitueix una greu violació dels drets humans.

VERSIÓ PDF (+)

INSTITUT CATALÀ DE LES DONES

L’Institut Català de les Dones endega una campanya que promou el rebuig social contra la violència masclista


“Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l’esquena” és una campanya unitària que també subscriuen diputacions i entitats municipalistespresoneres polítiques.