19 de novembre, 20è dia plantats a les portes del Departament: VOLEM NEGOCIAR JA!

Avui dimecres 19 de novembre és el 20è dia de la presència indefinida a les portes del Departament tal i com vam acordar els delegats i delegades de la Federació d’Educació de CCOO en l’Assemblea que vam celebrar a les portes del Departament d’Ensenyament ahir dijous 18 de novembre.

En aquesta assemblea, els delegats i delegades de la Federació d’Educació de CCOO hem decidit continuar de forma indefinida a les portes del Departament d’Ensenyament per exigir negociació


Entrades relacionades:

Imatge de Gorka Leiza
Quina ha estat l’evolució de la inversió educativa del
Govern de CiU?
2010
2014
Variació absoluta
Variació percentual
Pressupost Generalitat
39.699.266.100
36.132.731.700
-3.566.534.400
-8,98
Pressupost Departament d’Ensenyament
5.317.611.671
4.147.400.000
-1.170.211.671
-22,01
Despesa per alumne en €
4.495
3.202
-1.293
-28,77
Font: Elaboració pròpia a partir de les microdades de l’EPA (INE)
Una de les primeres conclusions a partir d’aquestes dades és que  l’educació NO és una prioritat de l’acció de Govern:
  • CiU ha retallat els pressupostos d’ensenyament un 22% mentre que els pressupostos de la Generalitat els ha retallat un 9%!
En què s’ha traduït aquesta greu retallada?:
Aquestes retallades que CCOO hem denunciant i combatut fins a la sacietat al llarg dels últims anys estan significant: 

• La consolidació de les brutals retallades i falta de finançament que pateix l’educació pública.
• La destrucció d’ocupació en el sector amb les seves conseqüències sobre la qualitat i l’equitat,  el menyspreu cap al professorat i cap al conjunt de treballadors/es de l’educació.
• Les contínues retallades salarials des de l’any 2010.
• L’empitjorament de les nostres condicions laborals.
• La posada en marxa de contrareformes dictades més des de l’agenda ideològica que des del compromís per resoldre els problemes.
• L’augment de l’alumnat i de ràtios.
• La disminució d’equitat i erosió del dret a l’educació.

CCOO reclamem que els pressupostos de 2015 incloguin mesures fiscals i recaptatòries progressistes, que prioritzin la inversió i la depesa en serveis públics i socials, la recuperació de l’ocupació pública i la millora de les condicions socio-laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores públics.
CCOO proposem continuar lluitant per posar fi a les mesures que el Govern de CiU havia anunciat com a excepcionals i de vigència limitada (decret de Govern 60/2012  del 26 de juny del  2012),  i que any rere any li estan donant vigència i continuïtat indefinida.
Exigim un canvi radical en les Meses de negociació. Els responsables de l’Administració i els del Departament d’Ensenyament han de convocar-les amb el número, voluntat, representats i el pressupost suficient que permetin una negociació real de cara als pressupostos del 2015. 
Aquesta negociació s’ha de fer abans de desembre de 2014, i en qualsevol cas abans d’una hipotètica dissolució de l’actual Parlament. No acceptem cap pròrroga dels actuals pressupostos que condemnarien a patir una any més les brutals agressions als empleats i empleades públics de Catalunya. 
Per aquests motius, els delegats i delegades de CCOO Educació hem decidit en assemblea mantenir de manera indefinida la presència  a les portes del Departament d’Ensenyament. Convidem a la Consellera d’Ensenyament a obrir negociacions serioses amb els representants dels treballadors i treballadores per buscar solució el més aviat possible a una situació insostenible. 
• Practiquem que és possible canviar el rumb i les prioritats pressupostàries.
• És a les nostres mans poder incidir per aturar les retallades i obrir negociacions per la recuperació dels drets laborals i salaris assolats durant els últims anys.

Practiquem la possibilitat de guanyar!
Entrades relacionades: