Avui dimarts 18 de novembre és el 19è dia de la presència indefinida a les portes del Departament que vam acordar en assemblea els i les delegades de CCOO Educació el passat 23 d’octubre.

A les 11 del matí havíem convocat una nova assemblea per valorar la situació. A aquesta assemblea, els delegats i delegades de la Federació d’Educació de CCOO hem decidit continuar de forma indefinida a les portes del Departament d’Ensenyament per exigir negociació

Enllaç a les diferents octavetes repartides diàriament 

Imatge de Gorka Leiza

Quina ha estat l’evolució de la inversió educativa del
Govern de CiU?
2010
2014
Variació absoluta
Variació percentual
Pressupost Generalitat
39.699.266.100
36.132.731.700
-3.566.534.400
-8,98
Pressupost Departament d’Ensenyament
5.317.611.671
4.147.400.000
-1.170.211.671
-22,01
Despesa per alumne en €
4.495
3.202
-1.293
-28,77
Font: Elaboració pròpia a partir de les microdades de l’EPA (INE)
Una de les primeres conclusions a partir d’aquestes dades és que  l’educació NO és una prioritat de l’acció de Govern:
  • CiU ha retallat els pressupostos d’ensenyament un 22% mentre que els pressupostos de la Generalitat els ha retallat un 9%!
En què s’ha traduït aquesta greu retallada?:
Aquestes retallades que CCOO hem denunciant i combatut fins a la sacietat al llarg dels últims anys estan significant: 

• La consolidació de les brutals retallades i falta de finançament que pateix l’educació pública.
• La destrucció d’ocupació en el sector amb les seves conseqüències sobre la qualitat i l’equitat,  el menyspreu cap al professorat i cap al conjunt de treballadors/es de l’educació.
• Les contínues retallades salarials des de l’any 2010.
• L’empitjorament de les nostres condicions laborals.
• La posada en marxa de contrareformes dictades més des de l’agenda ideològica que des del compromís per resoldre els problemes.
• L’augment de l’alumnat i de ràtios.
• La disminució d’equitat i erosió del dret a l’educació.

CCOO reclamem que els pressupostos de 2015 incloguin mesures fiscals i recaptatòries progressistes, que prioritzin la inversió i la depesa en serveis públics i socials, la recuperació de l’ocupació pública i la millora de les condicions socio-laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores públics.

CCOO proposem continuar lluitant per posar fi a les mesures que el Govern de CiU havia anunciat com a excepcionals i de vigència limitada (decret de Govern 60/2012  del 26 de juny del  2012),  i que any rere any li estan donant vigència i continuïtat indefinida.

Exigim un canvi radical en les Meses de negociació. Els responsables de l’Administració i els del Departament d’Ensenyament han de convocar-les amb el número, voluntat, representats i el pressupost suficient que permetin una negociació real de cara als pressupostos del 2015. 
Aquesta negociació s’ha de fer abans de desembre de 2014, i en qualsevol cas abans d’una hipotètica dissolució de l’actual Parlament. No acceptem cap pròrroga dels actuals pressupostos que condemnarien a patir una any més les brutals agressions als empleats i empleades públics de Catalunya. 

Per aquests motius, els delegats i delegades de CCOO Educació hem decidit en assemblea mantenir de manera indefinida la presència  a les portes del Departament d’Ensenyament. Avui ja és el 19è dia. Convidem a la Consellera d’Ensenyament a obrir negociacions serioses amb els representants dels treballadors i treballadores per buscar solució el més aviat possible a una situació insostenible. 
• Practiquem que és possible canviar el rumb i les prioritats pressupostàries.
• És a les nostres mans poder incidir per aturar les retallades i obrir negociacions per la recuperació dels drets laborals i salaris assolats durant els últims anys.

Practiquem la possibilitat de guanyar!

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies