Solidaritat amb la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses

COMUNICATS DE LA FECCOO A LES ILLES BALEARS

—————————-
La FECCOO està preparada per convocar vaga indefinida aquest inici de curs
  • Davant l’actitud bel·ligerant de la Conselleria d’Educació i del Govern que l’adoctrina.
Bona part dels afiliats i afiliades que han contestat l’enquesta de la FECCOO i la majoria de membres de l’executiva donen suport a la convocatòria de vaga indefinida per a l’inici del curs vinent.
La FECCOO convocarà vaga indefinida a tots els sectors afectats per l’objectiu en lluita (pública, concertada, escoletes, universitat…) si els altres sindicats de l’ensenyament també ho fan. Batalles en solitari no van enlloc.
Pretenem no iniciar l’escola de forma normalitzada fins assolir l’objectiu de la convocatòria, però som conscients que ens hi jugam molt. Per això també estem disposats a canvis en l’estratègia de la lluita si aquests provenen de la suma de les forces del nostre col·lectiu, de les propostes que puguin fer les famílies o, fins i tot, d’altres col·lectius també afectats per la bel·ligerància d’aquest desgovern d’ irresponsables.


Som també conscients de la necessitat de conformar una unitat d’acció per damunt dels interessos de cadascuna de les diferents organitzacions sindicals, assembleàries, federacions… No pretenem que aquesta sigui l’única fórmula vàlida de protesta, però sí una amenaça real que ajudi a fer entendre a la Conselleria que el mal que fa a la comunitat educativa també és ben real.


La lluita no acabarà aquí. Preparam també un nou front de batalla: l’estatut docent, qué pretén un major control disciplinari sobre la plantilla de docents, i l’adoctrinadora, mercantil i ideològica LOMCE. I és que la FAES va pensar en tots els elements necessaris per reprimir la educació lliure i democràtica.


Aquest curs de lluita pot ser imprescindible per al futur de l’Educació que necessitam i que volem en temps d’una crisi imposada.
01.08.2013
———————–
La FECCOO denuncia les pràctiques totalitaristes d’Educació.
  • Davant l’obertura d’expedient disciplinari dels 3 directors dels instituts de secundaria de Menorca
Tenim una “Conselleria-gestapo”, en torns del Govern educat i conciliador que en aquests moments tota la comunitat educativa necessitaríem


No podem més que qualificar aquesta decisió d’absolutament irresponsable, socialment contraproduent i allunyada de la raó.


Des de la FECCOO volem recordar que aquests “representant de l’administració” sancionats, tenen també la obligació legal d’actuar en nom de les comunitats educatives del seus propis centres. Els directors NO podem anar en contra dels seus consells escolars com bé diu la propia LOE i com vulneren les instruccions dels inspectors, com ja hem denunciat, i de les que ara són acusats de no complir.


És evident la càrrega ideològica de la mesura que es vol aplicar. Tot plegat sobta, vinguent com bé d’uns governants que acusen gratuïtament als docents d’adoctrinar.


Donam el nostre suport i posam els recursos de tots els afiliats i afiliades de la FECCOO al servei i la defensa d’aquests tres companys
31.07.2013
———————————————————————————

COMUNICAT DE SOMESCOLA.CAT

Solidaritat amb la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses

02-08-2013
Els directors dels instituts menorquins , IES Joan Ramis i RamisIES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldés, han estat cessats fulminantment pel Govern balear per no acatar les instruccions derivades del nou Decret contra el català. Un altre director, el de l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca, a Mallorca,  ha dimitit amb el suport de tot l’equip directiu del centre, ja que no vol seguir unes instruccions que vulneren el projecte educatiu de l’institut. Tenint en compte les circumstàncies actuals no seran les úniques direccions expedientades o dimissionàries, ja que la comunitat educativa de les Illes vol seguir defensant el paper tan positiu que ha fet el català com a llengua d’aprenentatge, encara que no s’ha arribat mai a la generalització del sistema educatiu de Catalunya. Així mateix, una nova normativa sobre l’ús de símbols en els centres educatius i edificis públics vol castigar, amb multes de milers d’euros, la presència de llaços amb les quatre barres que van sorgir a totes les Illes dins la campanya d’Enllaçats per la Llengua i que posteriorment es va estendre per tots els Països Catalans.

Des de la plataforma d’entitats Somescola.cat volem manifestar la nostra solidaritat amb la comunitat educativa de les Illes Balears i Pitiüses i denunciar públicament la persecució de la llengua catalana del Govern Bauzà. Estem, avui més que mai,  enllaçats per la llengua que compartim amb tots els Països Catalans.

Per un país de tots, l’escola en català.
 
—————————————————————————————————-


PREMSA