Qui va acordar que el criteri de baremació de la borsa sigui per serveis prestats?

Qui va acordar que el criteri de baremació de la borsa sigui per serveis prestats?… i qui no?

CCOO defensarem la vigència i la continuïtat dels criteris que va acordar amb l’Administració per ordenar la borsa de treball per serveis prestats

PDF (+)

  • CCOO continuarem lluitant per mantenir els drets del professorat interí i substitut recollits als acords signats pel nostre sindicat en 1995 i 2005.

Amb aquests acords de fa 18 anys, CCOO vam aconseguir que l’ordenació de les llistes de professorat interí i substitut es fes per serveis prestats, i continuarem lluitant i defensant davant l’Administració la vigència i la continuïtat dels criteris que van acordar conjuntament en el seu moment.
CCOO fem una crida a la resta de sindicats a treballar, de manera unitària i conjunta, en la defensa de la vigència i continuïtat dels criteris amb els quals es confecciona i s’ordena la borsa de treball.

Fem memòria: 

• L’any 1995 CCOO vam signar l’Acord de Plantilles que va establir els criteris d’ordenació de la borsa per serveis prestats.

• CCOO defensarem la vigència i la continuïtat de l’Acord que vam signar el 1995: la baremació i ordenació de la borsa per serveis prestats a l’ensenyament públic. Cal recordar que la signatura d’aquests acords va comportat que CCOO fóra durament criticada pels alguns dels sindicats no signants. Com també ho vam ser per la signatura de l’Acord d’Estabilitat de 2005 que, en els darrers 7 anys, ha garantit molts llocs de treball a molts interins i interines i que ha permès a molts altres accedir a una plaça fixa. Malgrat això, avui tothom hem de fer pinya en la seva defensa.

El nostre compromís: 

• CCOO convocarem el professorat interí i substitut a assemblees informatives i de debat sobre què ha significat aquest Acord (i les successives actualitzacions), així com els canvis que el Departament pretén imposar per l’aplicació de la LEC vigent.

• CCOO reiterem el nostre compromís de continuar pressionant l’Administració per aconseguir la seva rectificació en aquest intent barroer de castigar encara més el col•lectiu d’interins/es i substituts/es, del qual hem tingut coneixement pels mitjans de comunicació.


Cal la màxima unitat d’acció sindical: 

• CCOO creiem que, la unitat d’acció sindical i el compromís en la defensa de les condicions de treball de tothom, són les millors eines per fer front amb èxit a aquest nou intent de canviar radicalment el sistema de provisió de llocs de treball, de baremació de la borsa i de contractació.


S’ho estan carregant tot: Lluita pels teus drets. Mobilitza’t: 

· CCOO donem suport a la setmana de lluita i de mobilitzacions que s’han convocat unitàriament: 23 d’abril Sant Jordi reivindicatiu, 25 d’abril tancades als centres, manifestacions del diumenge 28 i de l’1 de maig, i us animem a acompanyar-nos i participar-hi de manera activa.

Que vam acordar CCOO amb l’Administració l’any 1995?

Llegiu l’article 7 del present Acord de plantilles del 1995, signat per CCOO. Cap altre sindicat dels que actualment estan a la Mesa Sectorial van signar aquest Acord…

7.1 Les llistes d’aspirants a substitucions i interinitats es confeccionaran amb els següents criteris:

a. un primer bloc d’aspirants, ordenats per especialitats i per serveis prestats a l’ensenyament públic.

b. a continuació de cada especialitat, s’ordenaran els aspirants que encara no han prestat serveis a l’ensenyament públic, ordenats segons un barem que es negociarà a la mesa sectorial.