Les CCOO Educació criden a la mobilització contra els abusos de la Conselleria d’Educació de les Illes Balears

Les Comissions Obreres criden a la mobilització contra els abusos de la Conselleria d’Educació de les Illes Balears

Les federacions d’educació de CCOO de les Illes Balears, de Catalunya i del País Valencià criden a la ciutadania a lluitar en defensa d’una educació de qualitat i per a tota la ciutadania

Les Federacions d’Educació de CCOO de Catalunya i d’Ensenyament de CCOO PV i de CCOO IB  davant la prepotència del govern balear, que en lloc de rectificar davant la societat ens imposa d’urgència un decret amb el més pur estil autoritari. Aquesta és la valoració de CCOO davant lla resposta dels responsables polítics de l’educació a les illes davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia Balear de paralitzar cautelarment el calendari d’aplicació del decret de llengües (TIL).

La conselleria d’educació va decidir sorprenentment, i malgrat la mobilització educativa convocada, el rebuig social a la seua proposta i la sentència jurídica que la invalida, emetre un decretàs per poder mantenir l’aplicació del TIL a principi d’aquest curs. El govern intenta justificar aquest decret d’imposició amb l’excusa que hi ha via un decret de forma i blinda la seua iniciativa autoritària de forma que solament s’escau que la fiscalia actue davant la presumpta prevaricació i desobediència que ha comés el Govern.

Les tres federacions que representem treballadores i treballadors del món educatiu exigim, solidàriament amb la FE CCOO IB, al Govern Balear que acate la decisió del TSJB i fem una crida a la ciutadania per tal que es mobilitze en defensa dels drets lingüístics i educatius.

Així les coses, la FE CCOO PV i CCOO educació de Catalunya recolzen les mobilitzacions convocades fins que la Conselleria done viabilitat a la negociació per pactar totes  les mesures laborals que es desprenen de l’aplicació del TIL i que ha suspès cautelarment el TSJB.

Aquesta vaga s’hagués pogut evitar i la Conselleria és l’única que, ara per ara, tenia capacitat per desconvocar-la. Bastava que demostrés coherència i ser conseqüent amb les seves accions i els seus resultats, les resolucions del TSJB i la demanda de negociació per part de CCOO. La Conselleria tenia la pilota a la seva teulada i ha decidit actuar com sempre: aplicant un nou calendari a cop de decretàs.

Per a la FE CCOO PV i CCOO educació de Catalunya, les paraules de la consellera dient que ha estat un “error” de forma, el fet de no voler presentar disculpes davant la comunitat educativa i la seva incapacitat de diàleg, són motius suficients per mantenir la convocatòria de vaga indefinida amb major contundència i per tant donem suport a la mobilització convocada per la FE CCOO IB i altres organtizacions.

Les CCOO destaquem a més a més que l’accés a l’educació és un dret fonamental de tota la ciutadania i que tant aquest atac com les retallades i les contrareformes educatives que s’estan escometent des dels governs autonòmics i estatal mereixen i necessiten una resposta clara i contundent que les ature i ens torne un model d’escola amb respecte i construcció dels drets humans, de la nostra cultura, de la participació democràtica i accessible i eficaç per a tothom.

A Catalunya, a les Balears i al País Valencià totes i tots som directors, som educació, som ciutadania, som escola.


Mobilitzacions a Catalunya I País Valencià de suport a la vaga indefinida

16 de Setembre:

  • a les 19:30h, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona
  • a les 19:00h a la Plaça del vi de Girona
  • a les 19:30 davant la seu del PP de Tarragona
  • a les 11:30 a la Universitat Jaume I de Castelló
  • a les 19:00 a la plaça Manises de València
  • a les 13:00h a la Mà (Universitat d’Alacant)

Blog compartit de les Federacions d’Educació de Les Illes, Pais Valencià i Catalunya:

Temes relacionats: