Les Illes: L’Assemblea de Docents acorda suspendre la vaga temporalment

CCOO considera que fer una treva és la posició més responsable.

Després de tres setmanes de vaga indefinida a l’ensenyament públic i concertat, CCOO considera que fer una treva és la posició més responsable, per tal de reconduir l’estratègia del conflicte, i aquesta serà la proposta que la direcció de Federació d’Ensenyament de CCOO d’Illes presentarà a l’Assemblea d’avui a Porreres

CCOO assenyala que es tracta d’una aturada temporal, d’una treva per redissenyar l’estratègia i per donar un respir i oxigen a les famílies i als docents.

La proposta de CCOO ve justificada davant la certesa que en el PP no hi ha voluntat per donar cap passa endavant, perquè són uns intransigents, uns totalitaris i uns dèspotes desil•lustrats. Per CCOO, el manteniment de la vaga, lluny de servir per aconseguir els objectius marcats, no fa més que ajudar als objectius del PP nacional venent-la com un enfrontament contra els pancatalanistes. Aquesta actitud irresponsable ha marcat tota una negociació que no ha estat més que un “paripé” perquè l’únic que volien era allargar quant més millor la vaga demostrant el seu menyspreu cap als nins i les seves famílies, important-los molt poc el fracàs escolar i posant per davant de tot els seus únics interessos partidistes. El PP manté una actitud totalment irresponsable, obrint una bretxa social només en interès electoralista i creant problemes on no n’hi havia.

CCOO també adverteix de l’actitud “de desgast” que ha estat promovent el Govern balear, al parer de CCOO “per forçar una ruptura i en cap moment amb vistes a un acord raonable en la vaga de docents”.

Per CCOO, la treva de la vaga indefinida que avui proposarà té un clar objectiu: obrir un procés de reflexió dins la comunitat educativa que estudiï les estratègies “efectives” que s’han de seguir per tal d’assolir els “nostres objectius”, que no són altres que l’avanç en el futur de l’educació dels nostres fills i filles, cosa que amb l’aplicació del TIL tal com pretén el Govern no s’aconseguirà, ja que ni alumnes ni professors estan preparats, ni la Conselleria ha posat els mitjans i recursos necessaris per dur-lo endavant provocant un autèntic caos.

CCOO assenyala la preocupació del pares i mares pel desenvolupament de la vaga i que aquesta mobilització tenguí repercussions acadèmiques per als seus fills. CCOO valora la importància del sacrifici que estan fent pares, mares i docents, però també és conscient que davant una lluita “que serà llarga” cal replantejar estratègies sostenibles en el temps.

Des de CCOO s’entén que el moviment i el suport social que s’ha obtingut envers aquesta lluita s’ha de mantenir i vehicular a través d’altres mecanismes que van més enllà de la vaga indefinida, atès que el sindicat considera que amb l’actitud provocadora del Govern i del seu president el conflicte està lluny de tancar-se, per la qual cosa tota la comunitat educativa ha d’estar en disposició de continuar la lluita fins on calgui.

Segons l’opinió de CCOO, és evident que el TIL té moltes mancances, però també és evident que obeeix a consignes polítiques. En la negociació d’aquests dies el Govern del PP “ha fet un paperot”, ha intentat fingir que estaven pel consens i la negociació quan en realitat segueixen l’estratègia que els arriba del partit des de Madrid en el sentit de fer creure a l’opinió pública que es tracta d’un problema amb la llengua –que també ho és- i així continuar amb la seva creuada anticatalanista. És per això que CCOO no vol caure dins aquest joc pervers que només duu a la confrontació social.
CCOO també afirma que si bé és cert que els mestres majoritàriament estan a favor de la cultura i la llengua pròpies de les Illes, la vaga persegueix uns objectius més amplis, com ara la defensa d’una escola de qualitat i el rebuig a les retallades que es vénen aplicant al sector educatiu. Així mateix, CCOO lluita per més beques de transport i menjador, per més professors a les aules massificades i més recursos destinats a nins amb dificultats, a més de la retirada de la llei de símbols i la de convivència als centres escolars.

Des de CCOO, “no volem imposicions ni improvisacions”, perquè ni els professors ni els alumnes estan preparats, per això continuarem posicionats contra el TIL.

Finalment, CCOO remarca que el conflicte social encetat pel Govern continua amb més força, “però no caurem en la irresponsabilitat que el Govern provoca, malgrat ho negui en tot moment i vulgui acusar els sindicats d’irresponsables”.

Comunicat de l’Assemblea de Mallorca sobre la reunió d’avui 4 d’octubre de 2013

L’Assemblea de Docents de Mallorca acorda suspendre la vaga temporalment quan així ho indiqui el comitè de vaga

La decisió està pendent de la de les assemblees de Menorca, Eivissa i Formentera
http://assembleadocentsib.blogspot.com.es/2013/10/comunicat-de-lassemblea-de-mallorca.html

L’assemblea que s’ha celebrat avui a Porreres -dues hores i mitja de duració-, amb la participació de delegats de 156 centres de Mallorca (i uns 600 docents) ha acordat per consens deixar en mans del comitè de vaga comunicar una suspensió temporal de la vaga. Aquesta iniciativa, no obstant això, està pendent de la decisió dels docents de Menorca, Eivissa i Formentera, que celebren aquest cap de setmana les seves respectives assemblees.

La suspensió temporal de la vaga no comporta el retorn a la normalitat als centres, sinó que ens reservam el dret a seguir amb les iniciatives de pressió a la Conselleria sempre que així ho considerem oportú. De fet l’Assemblea ha remarcat que l’actitud dels docents a partir d’ara ha de continuar essent la mateixa que s’ha mantingut durant les tres darreres setmanes. Fins ara hem funcionat com un bloc unitari i continuarem així. La nostra activitat estarà encarada a denunciar les deficients polítiques educatives del Govern i a desgastar-lo fins on faci falta. En aquest sentit, cal recordar que a final d’octubre s’iniciaran a tot l’Estat protestes contra la denominada Llei Wert -Lomque-, que comporta un major retrocés de la qualitat educativa.
Cal remarcar que, en cas que se suspengui la vaga, aquesta seguiria convocada de forma indefinida i el retorn a la vaga activa es pot fer quan així ho decideixi l’Assemblea.

En un altre ordre de coses, la caixa de resistència segueix creixent i ha assolit els 370.000 €

Mallorca, 4 d’octubre de 2013

Comitè de vaga

Temes relacionats