Interins de la UPC

Comunicat de premsa dels interins de la UPC
DAVANT LA PREVISIÓ D’ACOMIADAR 350 TREBALLADORS DE LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA (UPC), L’ASSEMBLEA D’INTERINS HA DECIDIT PER VOTACIÓ OCUPAR EL RECTORAT
Adjuntem comunicat de premsa de l’assemblea d’interins de la UPC, segons informa la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya:
Les persones interines de la UPC que es veuen afectades pels acomiadaments previstos a finals del mes d’abril de 2013, hem decidit ocupar el Rectorat amb l’objectiu d’aconseguir el recolzament de tota la comunitat universitària per demanar als Òrgans de Govern de la universitat la paralització de les mesures aprovades incloses en els pressupostos 2013 que posen en perill el futur, el servei i la imatge de la que considerem també la nostra universitat.

Són moltes les veus que reclamen un canvi en el model de gestió de la universitat que ens ha portat a la situació actual de 110 milions d’euros de dèficit acumulat. L’any 2011 van ser acomiadats un centenar de treballadors amb la finalitat d’equilibrar els pressupostos 2012, mesura que no va servir per impedir que es tanqués l’any amb un dèficit anual d’11 milions d’euros. Amb aquesta nova tongada d’acomiadaments es preveu un estalvi equivalent a un 0,7% del dèficit acumulat. Apel·lant als Estatuts de la UPC (article 2.2), demanem al Claustre i al Consell de Govern, òrgans de govern de la universitat, que vetllin pel manteniment i la defensa de la universitat, així com per la seva autonomia, aturant els acomiadaments no aprovant la modificació de la Relació de Llocs de Treball, ja que estem del tot segurs que no servirà per contenir el deute. I demanem que prenguin en consideració d’altres mesures que no passin per fer fora treballadors en un moment de crisi global.