CCOO dóna suport a la campanya ENLLAÇATS PER LA LLENGUA

  • Barcelona:  A les 18h es farà una cadena humana a la Plaça del Rei. 
  • Sabadell: A les 19h a la Plaça Sant Roc. Concentració i lectura del manifest.
  • Girona: A les 12h a la Plaça Salvador Espriu (Mercat) amb la colla sardanista “Aires gironins” del GEiEG ballarà i convidarà a ballar 3 sardanes (Bon dia, Festa Major i La Santa Espina). Tot seguit, s’enllaçarà per la llengua amb una cdena humana a la Plaça Catalunya i s’anirà a la Plaça del Vi amb cercavila de la colla gegantera ‘Fal·lera Gironina” i els Marrecs de Salt. Diferents equips de la ciutat se sumaran a la iniciativa duent el llaç amb la senyera. 
  • Més informació en aquest enllaç
ENLLAÇATS PER LA LLENGUA
Els darrers mesos s’han succeït atacs sistemàtics contra la llengua catalana arreu del territori, que s’han intensificat arran de l’avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa(LOMCE), l’anomenada “Llei Wert”.
L’avantprojecte de la LOMCE  posa en risc el model d’escola en català. Un model avalat per la pràctica i sustentat en solides bases pedagògiques. Un model que garanteix la cohesió social del país. Wert pretén relegar la llengua pròpia a una mera assignatura optativa i a considerar-la quarta llengua del sistema educatiu per darrere del castellà i de dues llengües estrangeres, a més de suposar una greu invasió competencial que afectarà totes les assignatures. La llei pot suposar un reimplantació del castellà com a llengua vehicular a Catalunya, a les Illes i a les línies en valencià del País Valencià, malgrat que els resultats dels nostres alumnes demostrin que no calgui.
Enfront dels atacs contra la llengua catalana, orquestrats pel Partit Popular, CCOO amb molts altres col•lectius i entitats fem una crida en defensa dels drets lingüístics i us animem a participar en la campanya  ENLLAÇATS PER LA LLENGUA
Amb aquest lema, doncs, hem convocat el dia 9 de març a una jornada d’acció per la llengua, amb mobilitzacions enllaçades
Fem una crida a escoles, entitats i ciutadania en general, a penjar el llaç a les façanes, als balcons, a les solapes i als perfils de les xarxes socials.
SOM ESCOLA. CAT que aplega la comunitat educativa en la defensa de la llengua, demana que els centres educatius de Catalunya tinguin un paper rellevant en aquesta campanya de la mateixa manera que han respost amb contundència a les agressions judicials i mediàtiques anteriors. Per tant, proposem que les escoles i instituts d’arreu del país facin seus els objectius de la campanya i la promoguin localment
Enllaçats per la llengua

***********************************************************************

CCOO dóna suport a la campanya ENLLAÇATS PER LA LLENGUA que, en el marc de tota la comunitat lingüística catalana, tindrà lloc properament per donar resposta a les accions centralitzadores i contràries al normal desenvolupament del català en els territoris on és llengua pròpia. Quan es produeix un atac en un territori lingüístic on es parla català, tots els parlants d’aquesta llengua en rebem les conseqüències.

Com a entitat membre de la plataforma Somescola.cat, CCOO defensa l’escola catalana en llengua i continguts i la immersió com una eina útil per aconseguir aquests objectius, i reforçar la convivència a les aules i la cohesió social.

DIJOUS 21 DE FEBRER:  DIA EUROPEU DE LA LLENGUA MATERNA

Coincidint amb la celebració, dijous 21 de febrer, del Dia Europeu de la Llengua Materna, CCOO anima les AMPA a impulsar accions a les escoles i altres espais amb l’objectiu d’ajudar a entendre la importància que la llengua pròpia té per al desenvolupament personal i cultural col·lectiu i, per tant, la necessitat d’usar-la i defensar-la dels atacs que en vulguin evitar el desenvolupament natural en el territori que li és propi.

 
DISSABTE 9 DE MARÇ: ENLLAÇATS PER LA LLENGUA

Totes aquestes actuacions culminaran dissabte dia 9 de març quan, sota el lema “ENLLAÇATS PER LA LLENGUA”, les entitats són cridades a participar de les accions següents:

  • Participar dels diferents actes que, amb el lema ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, tindran lloc en diferents punts de país. Suggerim que consisteixin a fer llaços i cadenes humanes (us mantindrem informats).
  • Fer arribar al web de SOMESCOLA.cat referències dels actes realitzats. Us agrairem que, si teniu previst organitzar algun altre acte en el vostre territori, ens el comuniqueu perquè en puguem informar també a la resta d’entitats.

Acte de presentació de Somescola.cat a Girona, 21 de febrer

 Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua, SomEscola us convida:

  • A l’acte de presentació de la Plataforma a Comarques de Girona, amb la projecció del vídeo de SomEscola, la lectura del Manifest de Girona en defensa dels drets lingüístics i del conjunt d’accions previstes per a les properes setmanes.L’acte tindrà lloc dijous, 21 de febrer de 2013 a les 19:00, a l’Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de GironaI el 9 de març, ENLLAÇATS PER LA LLENGUA…