CCOO COMMEMORA EL DIA INTERNACIONAL DE LA SALUT I SEGURETAT EN EL TREBALL ALERTANT QUE AQUESTES PERILLEN PER LES REFORMES I LES RETALLADES

Amb un acte i una acció reivindicativa que tindran lloc el proper dilluns 29 d’abril
Aquest 28 d’abril, Dia Internacional de la Salut i Seguretat en el Treball, en el marc de la convocatòria que cada any fa la Confederació Sindical Internacional (CSI), CCOO vol commemorar aquesta diada amb el lema “Les reformes i les retallades dels Governs fan perillar la salut i seguretat en el treball“. És aquesta una diada commemorativa, en què el principal objectiu és recordar a totes i cadascuna de les persones, familiars i companys que han estat víctimes de danys a la salut com a conseqüència del treball.
CCOO ha vingut alertant que la temporalitat i la precarietat estan directament relacionades amb la sinistralitat laboral i els danys a la salut; aquestes i el conjunt de les condicions de treball a les que ens exposem a la feina expliquen de forma directa la salut dels treballadors i treballadores, i intervenir sobre elles és la clau per a la seva prevenció. La forma de fer i governar que estem patim, ens fa reflexionar aquest 28 d’abril, sobre les conseqüències que la pràctica d’aquests models econòmics tenen sobre la salut dels treballadors i treballadores i les condicions de treball.
En aquesta jornada de treball que tindrà lloc el proper dilluns 29 d’abril, es vol reflexionar sobre la subcontractació i la relació que té amb les altres condicions de treball a les que s’exposen el conjunt de la població treballadora, l’impacte que té sobre la seva salut i com des de la participació sindical es pot intervenir per garantir que s’acompleixin el conjunt de les obligacions i garanties que la llei ens atorga així com per establir més i millors mecanismes de prevenció.
PROGRAMA DE LA JORNADA (Sala d’actes de CCOO a Barcelona)
9:30h Presentació i inici de la jornada amb Joan Carles Gallego, secretari general, i José Cachinero,secretari d’Acció Sindical i Política Sectorial, de CCOO de Catalunya
10:00h Ponència a càrrec de Pedro Checa, inspector de treball de la Generalitat de Catalunya: Obligacions legals en relació a les contractes i subcontractes. L’actuació de la Inspecció de Treball.
Modera: Luisa Montes, responsable d’Assessorament i Salut Laboral del sindicat.
10:30h Experiències sindicals:
-El cas a les nuclears: coordinació entre ANAV i PROSEGUR
-Funcionament del Comitè intercontractes. El cas de BASF i la subcontracta MASA
-La Coordinació sindical entre NISSAN i ACCIONA
-Externalització de l’activitat de manteniment i instal·lació. El cas de TELEFÓNICA i DOMINION
Modera: Judith Hortet Piera, assessora sindical d’Higia- CCOO
ACTE REIVINDICATIU (Plaça de Sant Jaume de Barcelona)
12:30h Acte reivindicatiu de CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona amb els secretaris generals, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, que lliuraran un manifest al Govern de la Generalitat.