Companyes i companys,
Saludem amb entusiasme iniciatives com la vostra que expressen una noble preocupació pel sector tant com el compromís amb els treballadors i treballadores que us han escollit. Valorem molt positivament el vostre Manifest i la demanda d’adhesió en contra de la signatura del nostre conveni, com a exemple de sindicalisme de base i dignitat. Assumim com a propi el gruix de les reivindicacions que s’hi recullen, en particular la no acceptació de la vinculació de les taules salarials als mòduls ni la suspensió i posterior supressió del premi de fidelitat.
“Ni fem ni deixem fer!”
Algunes organitzacions sindicals, en els seus Butlletins, expressen amb estranyesa que a CCOO ni fem el que ells fan ni els deixarem fer, amb impunitat, un nou conveni farcit de renúncies (com, per cert, han fet amb els sectors de la no concertada i de la no reglada). Estrany és que hagin trigat tant en adonar-se’n. Els sorprèn que hi hagi persones de CCOO, entre moltes altres, adherides a un manifest d’un comitè d’ UGT, que reclama dels sindicats just el que són les nostres màximes divises: no defugir els problemes reals i la gravetat de la situació, promoure la màxima transparència i participació, ser del tot explícits i rendir comptes. Celebrem que altres sindicats, que s’han mantingut en el silenci i la foscor, comencin ara a fer públiques algunes postures i plantegin alguns aclariments. Ens agradarà molt contrastar-los amb ells en assemblees als centres -si és que, per fi, accepten el debat- però, mentrestant i per si de cas, deixar clar que NOés CCOO qui ha parlat del 15 de febrer com a data provable de tancament de les negociacions sinó els altres sindicats que les donaven per beneïdes. Si més no, això és el que han dit a les patronals. Bo és que ara se’n desdiguin…
CCOO per un compromís ètic
És un greu menyspreu als nostres afiliats i afiliades, delegats i delegades, votants i simpatitzants dir, com ja ha fet un dels altres  sindicats presents a la Mesa de Negociació, que CCOO està “mancada de representativitat”. És cert que som minoritaris en el sector però no per això deixem d’assumir la quota de responsabilitat que ens pertoca. En això ens diferenciem clarament d’altres que, gaudint d’amplíssimes majories, no les posen al servei de la defensa dels treballadors i treballadores que representen: són a les antípodes de representants com el Comitè de Salesians de Sarrià de qui farien bé en aprendre tant. Així, doncs, assumim responsabilitats més enllà del que ens toca. Som radicals en allò que la paraula significa: anem a l’arrel dels conflictes i de les seves solucions. Som ètics més que estètics perquè un compromís amb els i les treballadores és la nostra divisa.
Ens acusen de voler dinamitar el procés: a CCOO NO confonem la negociació col·lectiva amb un farcit de renúncies privades. No és cap mèrit: és que, només així, podem mirar els companys i companyes de la concertada als ulls i dir-los Som amb vosaltres”, amb errades, amb contradiccions, però sense vergonya.
Gràcies, comitè Salesians Sarrià, i endavant amb el Manifest. No us decebrem.

ASSEMBLEES OBERTES:

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.