MIRA LES FOTOS!!! Pintem Girona de Groc i Consulta Ciutadana per l’Educació, dissabte 19 d’octubre i dimarts 22 d’octubre

ACTES DEL DISSABTE 19 D’OCTUBRE I DIMARTS 22 D’OCTUBRE DE 2013 ORGANITZATS PER CCOO I UGT

FOTOS DE LA JORNADA 19.10.2013

FES CLIK PER VEURE LES 50 FOTOS A PICASA (+)

 
RECULL DE PREMSA DE LA JORNADA DEL 19.10.2013

CCOO i UGT consultaran els gironins sobre l´estat de l´educació. Els sindicats porten a la plaça Constitució de Girona un sondeig que també es fa a Internet. Diari de girona (+)

Girona, de color groc. El Punt (+)

Foto: ACN

Girona es tenyeix de groc en defensa de l’escola pública. L’acció, d’UGT i CCOO, és un “preàmbul” de cara a la vaga del 24 d’octubre i per engrescar la ciutadania. La Vanguardia (+)

Girona es tenyeix de groc en defensa de l’escola pública i en contra de la LOMCE.TV3 (+)

Foto TV3

Marta Tejedor, de CCOO, escriu la seva demanda en una cartolina groga.

Diari de Girona 20.10.2013

GIRONA | ACN La plaça de la Constitució de Girona es va tenyir de groc ahir dissabte per mostrar el rebuig de la població a la LOMCE i a les retallades del Govern a l’educació pública. Els sindicats CCOO i UGT van envoltar amb cartolina els arbres i el mobiliari urbà d’aquest espai cèntric de la ciutat perquè els ciutadans poguessin escriure-hi les seves reflexions i demandes. Aquesta acció simbòlica va servir per escalfar motors de cara a la propera vaga i manifestacions del 24 d’octubre. “Volem recuperar l’esperit de les Illes Balears, mobilitzar a la ciutadania perquè serà una lluita llarga i sostinguda”, va assegurar el secretari de comunicació de CCOO, David Pérez.

“És un acte lúdic, festiu, de reflexió i creació”, va definir Pérez. L’acció, amb el nom de Pintem Girona de Groc, va aplegar desenes de persones i membres dels sindicats que van voler deixar la seva empremta en els papers i cartolines de color groc amb les quals van embolicar arbres i mobiliari urbà. “Visca l’escola pública i de qualitat, No a una llei segregadora o Les retallades no podran amb nosaltres”, són alguns dels missatges que es van poder llegir. Paral·lelament, els sindicats van realitzar una consulta ciutadana sobre com veuen l’actual situació de l’educació pública, què en pensen de les retallades del Govern, la LOMCE, i quines solucions veuen a aquesta problemàtica.
Aquestes accions s’emmarquen dins del moviment que s’ha organitzat arreu de Catalunya. “L’educació és una cosa que ens afecta a tots i pensem això és un preàmbul de la vaga del proper 24 d’octubre”, va assenyalar el secretari general del sindicat d’ensenyament Fete-UGT, Jaume Paul, que va ressaltar que tornaran a repetir aquesta mobilització el proper 22 d’octubre. “Pensem que la gent ha d’estar encoratjada, cal recuperar l’esperit que hi ha hagut durant les últimes setmanes a les Illes Balears perquè això serà una lluita llarga i sostinguda”, va ressaltar Pérez.
Segons els sindicats, “ara més que mai” és necessari que tots els sectors implicats en el món educatiu es mobilitzin i lluitin en contra la “deconstrucció” de l’ensenyament públic i de tots els serveis públics. “Cal que es sumin tots els moviments socials, que els claustres, professors i les escoles facin tots els actes possibles dins de les seves limitacions per conscienciar sobre aquests aspectes”, ha subratllat Paul. Els organitzadors de ‘Pintem de Groc Girona’, han explicat que la propera vaga del 24 d’octubre és a nivell estatal. “Volem que la manifestació que farem al migdia sigui un èxit” subratllen.

——————————

A. Jornades Repensem l’Escola – Institut Vallvera de Salt – Dissabte 19 octubre a les 11 h. 

A la Pausa d’aquestes jornades (11h del matí) posarem una taula amb fulls informatius sobre la vaga del 24O i en un plàstic groc els assistents podran anotar el què vulguin sobre la situació de l’educació actualment. Intervindrem uns minuts per explicar la convocatòria de la vaga.

També aprofitarem per fer una consulta sobre l’educació. Les entitats que promovem la Consulta pensem que ha arribat el moment de recollir, de forma directa, l’opinió dels ciutadans i demostrar que les posicions mantingudes per aquesta en defensa dels drets dels ciutadans estan basades en aquesta opinió. Amb això, s’intenta canviar la forma actual de governar-nos, aturant les retallades i iniciant el procés de revertir tots els canvis i retallades que s’han realitzat en els últims anys i frenant les reformes antisocials que estan engegades. Hi haurà urnes per poder votar.

(ENCARA ESTAN OBERTES LES INSCRIPCIONS A REPENSEM L’ESCOLA)

B. Pintem Girona de groc.  Plaça Constitució de Girona, dissabte 19 d’octubre a les 12 h. 

Folrarem els arbres de groc i amb retoladors els assistents aniran escrivint el què en pensen de l’educació actualment.  I repartirem fulls informatius.

També aprofitarem novament per fer una consulta sobre l’educació. La consulta es repetirà el dia 22 d’octubre dimarts a la Plaça Esfaltada del Passeig de la Devesa

– Lloc:  Plaça Constitució de Girona.
– Dia:   Dissabte 19 d’octubre
– Hora: 12h del migdia
 
TAMBÉ DIMARTS 22!!
 
– Lloc:  Plaça asfaltada Passeig de la Devesa (davant restaurant 
        dúplex).
– Dia:   Dimarts 22 d’octubre
– Durada: de 10 a 14h
 

CARTELL EN FORMAT PDF (+)

CARTELL EN FORMAT PDF (+)