Campanya Pobresa Zero. Gaceta Sindical: Pobresa zero

Més de 4.200 entitats socials i de cooperació reclamen una acció més efectiva i corresponsable contra la pobresa i les desigualtats

17 D’OCTUBRE, DIA INTERNACIONAL PER A L’ERADICACIÓ DE LA POBRESA

• Organitzen un acte reivindicatiu i simbòlic amb el lema ‘La pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social’

• A les 10:30h es llegirà el Manifest i s’atendrà als mitjans, i a les 12:30h la plataforma es reunirà amb la presidenta del Parlament

Barcelona | 15 d’octubre de 2013

Entitats socials i de cooperació i col·lectius de professionals de l’àmbit social organitzen aquest dijous 17 d’octubre un acte reivindicatiu amb motiu del Dia Internacional per a l’eradicació de la pobresa. L’objectiu és sensibilitzar sobre l’augment de la pobresa al nostre país i a nivell global amb una escenificació simbòlica de crida a la ciutadania i a la classe política per una major implicació en la lluita contra la pobresa i les creixents desigualtats.

L’acte tindrà lloc aquest dijous 17 d’octubre a les 10:30 hores a l’edifici central de Correus a Barcelona. A continuació es llegirà el Manifest signat per les entitats convocants i s’atendrà als mitjans de comunicació.

A les 12:30 hores la plataforma Pobresa Zero serà rebuda per la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; abans haurà mantingut una reunió informal amb els representants de la Comissió d’Acció Exterior, UE i Cooperació del Parlament. Un cop celebrades les reunions, els convocants en faran una valoració per als mitjans que ho desitgin a la porta principal del Parlament.

CONVOCATÒRIA
Dia: Dijous 17 d’octubre
Hora: 10:30 hores
Lloc: Edifici central de Correus a Barcelona (Plaça Antonio López, 1)

La Campanya Pobresa Zero neix l’any 2010 i actualment agrupa més de 4.200 organitzacionsde l’àmbit de l’acció social a Catalunya, la promoció de pau, la defensa dels drets humans i la cooperació per al desenvolupament.

Nota de premsa en pdf

_________________________________________________________________________

Ante la austeridad, la crisis y el paro, Pobreza cero

Enllaç al nou número de la Gaceta Sindical que ens envían desde la Secretaría Confederal de Organización y Comunicación. 

Més
de 4.200 entitats socials i de cooperació reclamen una acció més
efectiva i corresponsable contra la pobresa i les desigualtats

Les més de 4.200 organitzacions que formen Pobresa Zero envien un
missatge a la ciutadania en un acte simbòlic a Correus i porten al
Parlament les seves demandes i propostes amb el lema ‘La pobresa és
evitable. Contra les desigualtats: justícia social’
• El Manifest
apel·la a la corresponsabilitat per frenar els processos d’empobriment
amb polítiques més justes i equitatives que tinguin una visió global i
incloguin mesures contra l’evasió i el frau fiscal
Barcelona | 17 d’octubre de 2013
Representants de més de 4.200 entitats socials, de cooperació, drets humans i pau han enviat aquest matí un missatge a la població i als poders públics amb motiu del Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa. Amb el lema  ‘La pobresa és evitable. Contra les desigualtats: justícia social’, la plataforma Pobresa Zero ha entregat a Correus una carta gegant destinada a tota la ciutadania i, a continuació, s’ha reunit amb membres de les Comissions d’Acció Exterior, UE i Cooperació, i de Benestar Social, Família i Immigració, i amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert per fer arribar a la classe política el clam del sector social per unes polítiques més justes i equitatives.
La plataforma Pobresa Zero ha plantejat als grups parlamentaris la urgent necessitat de preservar l’Estat del Benestar i els drets socials i de ciutadania conquerits en les darreres dècades per garantir la dignitat de les persones i la igualtat d’oportunitats.
Míriam Acebillo, presidenta de la FCONG, ha subratllat que “el problema
de la pobresa és global i, per tant, la solució i la justícia han de
ser també globals”. Teresa Crespo, presidenta d’ECAS, ha assenyalat que
”és hora d’actuar i el canvi que cal és profund: no ens agrada el model
socioeconòmic que tenim, volem una economia més justa i solidària, orientada al bé comú. Calen polítques que transformin la societat, no que paliïn problemes puntuals. Als Pressupostos 2014 s’hauria de veure que el que demanem s’ha recollit i que la lluita contra la pobresa s’incorpora com a eix central”.
Núria de Gispert ha reconegut que “els darrers pressupostos han estat
terrorífics”, però confia “que els propers donaran més marge perquè les
obligacions del deute s’han reduït”.
El Manifest fet públic a Correus –empresa col·laboradora que ha distribuït el cartell de la campanya a les seves 320 oficines arreu de Catalunya— inclou mesures en el terreny econòmic –com reconsiderar la qüestió del deute públic, actuar contra l’evasió i el frau fiscal  i desenvolupar una fiscalitat més redistributiva— i en el de la participació ciutadana, que passen per una major transparència de les institucions i els organismes públics. Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector, ha remarcat que “les polítiques de lluita contra la pobresa són polítiques de creixement i de creació d’ocupació”.
Els diputats han valorat la unió i la pluralitat de la plataforma Pobresa Zero i s’han compromès a convertir les propostes del Document Marc
en iniciatives parlamentàries. “No es pot quedar en una reunió
protocolària, recollim el guant”, ha afirmat Eva Granados, del PSC.
Laura Massana, d’EUiA-ICV, ha corroborat la utilitat de la campanya per
“traslladar les demandes al Congrés i a Europa i generar consciència
global”. La diputada ha tancat la intervenció advertint que “no ens en
sortirem si ni els nostres rebesnéts no poden tornar el deute heretat”.
El representant de les comarques gironines, Rafel Villena, ha volgut
recordar la vivència a Salt dels darrers dies, que posa de manifest la situació d’emergència social en què es tradueixen les xifres i l’anàlisi que recull el Document Marc.