Lleure educatiu: CCOO denuncia l’immobilisme de les patronals del lleure i la manca de responsabilitat de la Generalitat


Després de 1.000 dies de negociacions
CCOO DENUNCIA L’IMMOBILISME DE LES PATRONALS DEL LLEURE I LA MANCA DE RESPONSABILITAT DE LA GENERALITAT
CCOO de Catalunya denuncia l’immobilisme de les patronals del sector del Lleure educatiu a l’hora de negociar el III conveni col·lectiu i a la Generalitat per la manca de responsabilitat en desatendre la regulació del sector del lleure educatiu i sociocultural, on actualment, hi treballen més de 20.000 persones arreu de Catalunya.
El pròxim dia 16 de setembre farà 1.000 dies que es va iniciar la negociació del 3er conveni col·lectiu del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya.
Degut a la situació de crisi sistemàtica, als impagaments per part de l’Administració Pública, a les licitacions de concursos públics a la baixa, l’aplicació del 21% d’IVA… al sector del Lleure Educatiu i Sociocultural s’han destruït en els últims tres anys aproximadament un15% dels llocs de treball existents. La duració forassenyada de la negociació ha fet perdre als treballadors i treballadores capacitat adquisitiva equivalent al 8% de la seva massa salarial. El menyspreu de l’Administració Pública negant-se a regular el propi sector, permet a les empreses fer un ús mercantilista dels espais no lectius a les escoles (SAM, Menjador, Extraescolars,..), dels espais socioculturals del país, i en general de tot l’espai  on hi ha intervenció de professionals del Lleure Educatiu.
Des del sector del Lleure Educatiu de CCOO fa més de 1.000 dies que treballem per tal de dur a terme una negociació de conveni respectant les bases de l‘anterior, i cercant millores en les condicions socials i econòmiques.
Portem anys lluitant per aconseguir que les diferents administracions públiques reconeguin el caràcter educatiu i la qualitat de les activitats del sector, exigint la regulació del sector envers ràtios, formació dels professionals, mínims educatius, qualitat dels projectes, obligatorietat d’aplicació del conveni en les licitacions…
Durant el curs 2012 -2013, des de CCOO hem dut a terme accions com la recollida de més de 3.000 signatures, la campanya delsDijous en Negre, la participació en les mobilitzacions del 1er de maig, la vaga sectorial del 23 de maig, assemblees arreu del territori. L’objectiu de les treballadores i treballadors organitzats sindicalment és no permetre la precarització dels nostres drets sociolaborals, Patronals i l’Administració Pública han de ser coneixedors que no renunciem a cap eina que estigui al nostre abast per tal d’evitar-ho, inclosa la vaga. No és la nostra voluntat conflictivitzar el sector, però no permetrem la pèrdua constant de poder adquisitiu, la pèrdua de jornades, la pèrdua de drets socials… CCOO no signarà cap conveni que signifiqui una pèrdua de drets socioeconòmics

Recuperem aquest document que creiem que encara ens pot fer bon ús a totes i tots, feu clic a la imatge per descarregar-lo.