Durant el mes de juliol, CCOO ha pogut constatar noves reduccions de pressupost i de plantilla que afecten l’atenció a l’alumnat més vulnerable.
·         Reducció de pressupost i de plantilla en les Unitats d’Escolarització Compartida (UEC), que atenen alumnat amb conductes disruptives, trets d’inadaptació social i risc de marginació. La despesa per alumne cau fins a un 7,3% per a aquells que requereixen més atenció. 
·         Reducció de pressupost i d’hores d’atenció de vetlladores. Aquest personal té la funció  d’ajudar l’alumne amb necessitats educatives especials en els seus desplaçaments amb el seu mitjà de mobilitat (cadira de rodes, caminadors, bastons…) i en aspectes de la seva autonomia personal (higiene, alimentació…). CCOO calcula la reducció en un 10%. La situació de les treballadores és molt precària i es precaritza encara més.
·         Finalització del programa PROA, que posa en risc el lloc de treball d’uns 90 integradors i integradores  socials. Aquest professionals tenen com a missió Col·laborar en el desenvolupament d’habilitats socials i d’autonomia personal en alumnes que es troben en situació de risc, i intervé directament amb els joves o infants, les seves famílies i els agents socials de l’entorn. Ni els centres ni els treballadors tenen notícia sobre la seva continuïtat. 
CCOO denuncia la pèrdua de llocs de treball i de condicions laborals dels professionals que atenen aquest alumnat.
CCOO posa en evidència l’opacitat del Departament d’Ensenyament que no facilita informació i retarda les decisions sobre aquests serveis.
Els centres educatius encara no saben en molts casos amb quins recursos podran comptar el curs que ve per a prestar aquests serveis, i de fet, estan enllestint hores d’ara els seus horaris i organització interna, sabent que és possible que al setembre ho hagin de tornar a fer amb menys recursos.
CCOO considera escandalós que el govern de Catalunya minvi els recursos per atendre les criatures amb més necessitats del sistema.

CCOO anuncia que acudirà al Síndic de Greuges per demanar empara per  als menors afectats.
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.