El TSJC aclareix que la sentència referent a la paga extra afecta tant el PAS com el PDI laborals

Companyes i companys,
CCOO Universitats va presentar el passat 5 d’abril una demanda de conflicte col·lectiu (al qual es va adherir posteriorment la UGT) contra la retallada de la paga extra de l’any 2012 que van patir els treballadors i treballadores de les universitats públiques catalanes.
La sentència va ser favorable als treballadors i treballadores perquè  va estimar parcialment la nostra demanda i reconeix el dret a “percebre la part proporcional de la paga extraordinària del mes de desembre de 2012 en la part meritada a data 15/07/2012”.
La demanda presentada a la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya comprenia tot el personal laboral de les universitats públiques (PAS i PDI). Malgrat això, la sentència només feia referència explícita al col·lectiu PAS-L. CCOO va presentar una petició d’aclariment que ha estat contestada a data 10 de setembre i que estableix, amb absoluta claredat, que la sentència afecta tant el PAS com el PDI laborals de les universitats publiques catalanes. Ambdós col·lectius sumen aproximadament 15.000 treballadors.
Demanem als rectors i a les gerències que acatin la sentència i que no perllonguin inútilment una batalla jurídica perduda d’antuvi. Les universitats tenen l’oportunitat i el recolzament legal per esmenar una retallada injusta i inútil. Cal començar de manera immediata la negociació per concretar les dates de l’execució de la sentència, incloent-hi també al personal funcionari de les universitats donat que CCOO ha presentat un recurs contenciós-administratiu per la mateixa causa, amb els mateixos fonaments jurídics, davant del mateix tribunal. A aquest respecte cal dir que el Jutjat del contenciós-administratiu num. 27 de Madrid, en sentència de 25 de setembre de 2013, ja ha estimat aquesta pretensió de CCOO per al personal funcionari. D’altra banda, des de les universitats hem de fer front comú per exigir a Generalitat que assumeixi les seves responsabilitats econòmiques.
Us adjuntem, per ordre cronològic, la demanda,la sentència, la petició d’aclariment i la respostadel TSJC i restem a la vostra disposició per a qualsevol altre informació.
Salut i lluita!