La vaga a l'educació a Catalunya té un seguiment superior al 55% a la pública i un 35% a la concertada.

LA VAGA A L’EDUCACIÓ A CATALUNYA TÉ UN SEGUIMENT DE MÉS DEL 55% A LA PÚBLICA I UN 35% A LA CONCERTADA A LES 9’00H DEL MATÍ

Des de l’oficina de premsa de CCOO de Catalunya estem recollint les dades de la incidència de la vaga de l’educació d’avui dijous, 24 d’octubre, i hores d’ara ja podem confirmar que la vaga està tenint un important seguiment global de més del 55% als centres públics i d’un 35% als centres concertats. A mesura que anem recollint les dades de l’ensenyament secundari i altres sectors, aquesta xifra probablement anirà augmentant.

Aquesta és la tercera vegada que tots els àmbits de l’educació de totes les comunitats autònomes convoquen una vaga com a acte de protesta als múltiples atacs i retallades que estan patint els serveis educatius públics i és també la segona vaga contra la LOMCE. La gran majoria de centres han plantejat aquest 24 d’octubre com a jornada de lluita amb vaga dels professionals, però que compten amb el suport de les famílies que ens acompanyaran a la manifestació central que tindrà lloc a les 12’30h a la Plaça Universitat de Barcelona.

Destaquem que FAPAC i FAPAES han fet una crida a les AMPA i les famílies a donar suport a aquesta vaga per tal de mostrar el rebuig de la comunitat educativa a les retallades massives que pateix des de fa tres anys l’educació pública al nostre país,  així com el rebuig a la contrarreforma educativa del ministre Wert i del govern del PP. El suport a aquesta convocatòria per part de FAPAC i FAPAES ha estat novament molt clar, explícit i inequívoc. A Bressol (on la incidència de la vaga es situa en el 80%), a Infantil i Primària s’han fet crides des de diferents AMPAs a no portar els fills a classe i assistir-hi a les manifestacions convocades per tal de participar en una lluita que afecta tota la comunitat educativa. Destaquem la incidència de la vaga al Baix Llobregat, Barcelona Comarques, Consorci de Barcelona i Vallès Occidental, on a hores d’ara la participació supera el 65%.

Cal fer notar que també que els estudiants estan cridats a la vaga i a les manifestacions unitàries, convocats per les organitzacions AEP, AJEC, Sindicat d’Estudiants i SEPC.























 en gran…















dillunsccooNo tenim 4 mansccooCCOO prou retalls

Temes relacionats: