QUINS SÓN ELS RISCOS DE SIGNAR UN CONVENI DE RENÚNCIES?

(pdf+)

1. Amb la vinculació de les taules salarials als Pressupostos de la Generalitat:
a)    Legalització de la possible retallada d’una paga extra al 2013. Us informem que UGT i CCOO han confirmat la presentació d’un Conflicte Col·lectiu per denunciar la retallada de la paga extra de Nadal de 2012 (a la concertada), en considerar-la il·legal. Quin sentit té ara legalitzar una possible retallada d’una paga extra al 2013 vinculant-nos als mòduls?
b)    S’obre la possibilitat que les patronals puguin negociar bilateralment amb el Departament les quantitats que es destinaran anualment a la concertada i la distribució que es farà entre mòduls de despeses de personal i mòduls de despeses de funcionament. A més a més la LEC no garanteix el sistema actual de concerts educatius i, donada l’actual situació de volatibilitat i incertesa, no sabem què pot passar en un futur no gaire llunyà amb el sistema de finançament de les escoles concertades. Si no hi ha concerts, si no hi ha mòduls, amb qui negociarem?
2. En relació al premi de fidelitat:
La suspensió del pagament del premi durant la vigència del present conveni per al personal docent, amb el compromís de començar negociacions per a la seva extinció, facilitarà que aquesta es converteixi en una realitat al proper conveni. Ens quedem sense premi!!
La suspensió amb retroactivitat al 14 d’abril de 2012 provocarà que tots aquells docents que vulguin presentar demandes individuals partir del 15 d’abril no puguin exercir el seu dret amb garanties.
VOLEM NEGOCIAR LES NOSTRES TAULES!     VOLEM EL PREMI DE FIDELITAT!
CCOO continua dient que no comparteix els arguments dels sindicats majoritaris quan al·leguen l’extinció de la ultra activitat del conveni per justificar la seva signatura:
Primer, perquè a l’annex 6 del IX conveni de l’Ensenyament Privat de Catalunya, s’estableix: Les parts signats d’aquests conveni acorden que, un cop finalitzi la vigència d’aquest conveni i durant el període existent fins la signatura d’altre conveni que el substitueix, continuaran vigents totes les clàusules normatives d’aquests Conveni.”
Segon, perquè a la pròpia Reforma Laboral no hi ha cap disposició, ni transitòria, ni addicional, o del propi redactat, que ens digui que deixi sense efecte clàusules de renovació automàtica com la que estableix l’annex 6.