Les patronals donen llum verda a noves retallades i més sacrificis

PDF(+)

FETE-UGT i USOC es resignen a futures retallades salarials i suspenen el premi de fidelitat, sense fer cas de l’oposició de comitès, Assemblees de treballadors/es del sector i de CCOO.
A 27 de febrer s’ha signat aquest X Conveni que, empitjorant el vigent, imposa nous i importants sacrificis als treballadors amb escasses contrapartides de les titularitats, que obtenen una gairebé total seguretat jurídica respecte als seus interessos, carregant sobre els treballadors/es el pes de la crisi: És un “conveni a conveniència” d’una sola part, la patronal.
Patronals, FETE- UGT i USOC han acordat
CCOO NO hi estem d’acord…
–       Vinculació del salari del personal docent de nivells concertats als pressupostos de la Generalitat a partir del 01/01/2011. Aquesta vinculació ho és per a TOT el personal docent, estigui a pagament delegat o directe.
–       La negociació de les taules salarials és el nucli de la negociació col·lectiva, del contracte entre treballadors i empresa. Renunciar-hi és resignar-se a totes les noves retallades que es puguin produir.
–       Amb la vinculació als pressupostos de la Generalitat serà gairebé impossible tornar a guanyar recursos jurídics com el de les retallades del 2010 ni lluitar per la recuperació de les pagues extra.
–       Suspensió del premi de fidelitat des del 14-04-2012 per “negociar” l’extinció en el proper conveni.
–       La suspensió afecta TOT el personal DOCENT.
La supressió afectarà tot el personal, inclòs el PAS.
El premi de fidelitat és TAMBÉ SOU. NO acceptem aquesta nova retallada salarial.
–       Acceptaríem un retard o fraccionament en els pagaments per als centres en dificultats.
–       Negociaríem per transformar el premi de fidelitat en un altre concepte salarial que no suposés concentració de la despesa.
A canvi de què, els USOC i FETE-UGT han fet aquestes renúncies?

–       Consideració dels patis com a temps lectiunomés a 2n Cicle EI i Primària i sota certes condicions. Aquesta consideració l’han presentat com a millora quan en realitat és un empitjorament. Només serà lectiu si s’està fent vigilància efectiva de pati, en cas contrari NO compta com a lectiu, al contrari del que era fins ara. Haurem de ser tots al pati o malament!
–       Supressió de la clàusula de desvinculació horària per als centres d’una línia d’ ESO. La desvinculació injustificada no tenia futur: CCOO sempre s’hi ha oposat i, enguany, altres sindicats ens havien fet costat.
–       Modificació de la jornada del PAS en còmput anual, que passa a ser de 1.540 hores. La reducció és clarament insuficient:el PAS és el col·lectiu amb més càrrega horària, només es redueixen 6 hores a l’any i es manté (no es redueix) la jornada setmanal de 38 hores. Segueix sense haver-hi reducció als sobrecarregats col·lectius d’EI.
Revisions salarials:
–       PAS i 1r cicle EI: 8% en 5 anys (2010 i 2011, congelació. 2012, 3%. 2013, 3%. 2014, 2%)
–       Batxillerat no concertat: 2% en 5 anys (2010 a 2012, congelació. 2013, 1%. 2014, 1%)
Aquests increments, en col·lectius de baixos sous, són insuficients (sobretot als batxillerats no concertats) perquè seguim perdent poder adquisitiu (del 2010 al 2014 l’IPC haurà pujat a Catalunya no menys del 13%). Inexplicablement, UGT i USOC han signat per sota de la proposta que havien fet les pròpies patronals fa pocs mesos.

Ni s’explica ni s’entén que USOC i FETE-UGT, en contra dels interessos dels treballadors del sector, hagin signat aquestes importants retallades de sous i de drets amb tan escasses compensacions, menys quan el IX Conveni -innegablement millor al recentment aprovat- tenia blindada en l’annex 6 la seva continuïtat.

A CCOO seguirem lluitant amb tots els recursos sindicals i legals al nostre abast:
·        Promovent assemblees, debats i accions sindicals participatives.
·        No defallim, des de CCOO continuarem reivindicant la unitat d’acció sindical al nostre sector. Comptant amb les assemblees de treballadors i treballadores, els comitès i tot el sector en general.
Tenint com a objectius:
·        La plena restitució dels nostres drets i sous (premi de fidelitat inclòs).
·        L’educació de qualitat i manteniment del tots els llocs de treball.