ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS. CCOO considera que el govern de la Generalitat vol que desapareguin.


Davant  les declaracions de la Consellera Rigau sobre el finançament de les escoles bressol

CCOO CONSIDERA QUE EL GOVERN DE LA GENERALITAT VOL QUE DESAPAREGUIN LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS

L’atenció a la petita infància és un bon termòmetre per determinar la qualitat democràtica i el futur d’un país. No és aquesta la política dels governs de Convergència i Unió.  La consellera Rigau anunciava divendres que la Generalitat –que continua retallant en totes les etapes educatives- deixarà de pagar els 875 euros per infant a l’any que ha d’abonar a les llars d’infants municipals. I en molts casos aquest diners  fa dos cursos que es déu a les arques municipals .  
Tot i que la Generalitat diu que està negociant amb les diputacions perquè s’encarreguin d’aquesta aportació, la mesura pot significar el desmantellament de la xarxa de llars d’infants municipals i un augment de quotes inassolibles per les famílies. En dos anys, el govern “dels millors” ha passat d’una aportació de 1.800 euros per infant a l’any a una de 875 euros.
Per CC.OO, l’educació infantil és un dret  fonamental  i són les Administracions públiques les que tenen l’obligació de garantir-la.
A la ciutat de Barcelona –on l’Ajuntament gestiona la major  xarxa d’escoles bressol municipals-  la regidoria del senyor Gerard Ardanuy (Unió Democràtica) fa dos cursos que va capgirar un model públic de qualitat de referència; obrint la porta a la privatització de centres, retallant recursos educatius , augmentant la ràtio a les aules i pujant les quotes. Malgrat tota la comunitat educativa i la ciutadania va demanar-li a l’alcalde Trias un canvi de política i de regidor, el passat divendres l’ Institut d’Educació anunciava un altra agressió al model públic:  La destinació de 800.000 euros  dels diners  públics a subvencionar guarderías privadas .
En aquest moments, amb moltes famílies i infants amb greus dificultats per viure amb dignitat, és  quan es fa més imprescindible polítiques educatives i socials vers la petita infància que garanteixen la cohesió social i els drets dels infants.
Des de CCOO ens oposarem amb fermesa a les polítiques educatives del Govern de la Generalitat i fem una crida a tota la societat a lluitar i cercar alternatives plegats.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de setembre de 2013