TERCER DIA DE NEGOCIACIÓ CONVENI ESCOLES D’EDUCACIÓ ESPECIAL

12 d’abril 2013. 3r dia negociació conveni escoles educació especial 






Assisteixen: Patronals (DINCAT- LA CONFEDERACIÓ)
                      Sindicats (UGT, CCOO, USOC USTEC)



1- Comencem la reunió resolent dos consultes arribades a la Comissió Paritària del Conveni amb ACORD2- La patronal demana que li deixem explicar com a prèvia la situació del sector i la conversa mantinguda amb la Consellera Irene Rigau.
  • Expressen que faci discriminació positiva en aspectes econòmics ja que les escoles d’educació especial no són iguals que les escoles ordinàries en quant a recursos disponibles. Parlen de despeses de funcionament, premi de fidelitat, complement IT,….. entre d’altres.
Situen aquesta explicació per dir-nos finalment que entrem a parlar dels aspectes que seran conflictius per arribar-hi a acords perquè si és així no cal continuar parlant d’altres articles del conveni menys importants. El missatge de la patronal és que hem d’arribar a acords per tal de garantir que, qualsevol aspecte que no cobreixi el Departament d’Ensenyament, les empreses no es vegin obligades a fer-ho. 
Com llaç a la intervenció, fan referència al Conveni d’escoles concertades ordinàries ja que els seus membres han estat capaços de arribar a acords i firmar conveni en la línia que ells desitgen.
3- Un altre sindicat manifesta que ens hem de centrar en tres coses importants del conveni: premi de fidelitat, IT i taules com s’ha fet a les escoles ordinàries i veure d’arribar a acord semblant.
A partir d’aquest moment gairebé tota la comunicació va ser-hi entre CCOO i patronal i resumeixo.
4- – CCOO manifestem que, en referència a arribar a acords en els mateixos termes que s’ha fet amb el conveni de les escoles ordinàries han de saber que a aquell conveni CCOO no l’hem signat i si la proposta és en els mateixos termes tampoc signarem aquest conveni. – CCOO ja va dir al seu moment de tractar els temes que els preocupava a les escoles sense necessitat d’obrir tot el conveni. Per tant aquesta disponibilitat sempre l’han tingut al seu abast.
  • CCOO treballarem per intentar d’arribar a acords com ja vam estar a punt de fer amb el premi de fidelitat.
Si finalment CCOO no va voler signar va ser perquè la patronal va trencar les regles: no podem estar negociant un possible acord i, paral·lelament, ells recomanar a les seves entitats que acordin amb les persones treballadores la renuncia d’aquest premi i a més denuncien el conveni. (li recordem)
– CCOO deixem clar que estem en disposició de parlar de com sortir temporalment de la situació.
– CCOO recorda que el redactat del premi de fidelitat al nostre conveni és diferent al d’escoles concertades ordinàries i per tant no és comparable. (la patronal diu que per això és mes greu per ells)
– CCOO expressa, davant la pregunta que se’ns fa, que no ens podem pronunciar sobre quins aspectes del redactat del conveni de l’ordinària modificaríem per tal d’arribar a acords, ja que no ho havíem treballat per tenir avui de referència el conveni de l’ordinària.
Se’ns demana que pel proper dia 3 de maig donem resposta a aquests aspectes.
Com veieu estem de ple en el conflicte!!!
Ara més que mai heu de fer un esforç per venir a l’assemblea programada pel dia 16 d’abril on parlarem de tot això i de la resposta a donar a la patronal.

Estrella Gutiérrez Cid