CONSULTA SOBRE SIGNATURA DEL CONVENI ESCOLES EDUCACIO ESPECIAL‏


NO VOLEM UN CONVENI DE RENÚNCIES

Com ja deveu saber, en breu els sindicats serem convocats a la mesa negociadora de les escoles d’educació especial. CCOO haurem de pronunciar-nos en relació a la signatura de la proposta de conveni feta per la Patronal.
La pretensió de la Patronal des del primer dia no ha estat negociar. Per contra, ha volgut buidar de responsabilitats salarials als titulars de les empreses on treballem i a l’administració competent.
Perdem molt! … i no guanyem res! 

Segons CCOO, perdem possibilitats de negociar les taules salarials, els triennis, el premi de fidelitat… i sense aquesta possibilitat els treballadors i les treballadores d’educació especial perdem drets i empitjoren les nostres condicions laborals… 

També es perd l’entitat d’un conveni què històricament ha volgut reconèixer la qualitat humana i professional del conjunt de les persones treballadores de les nostres escoles amb un conveni al mateix nivell de qualitat.

I què guanyem?… Segons la Patronal i la resta de sindicats guanyem l’ultractivitat del conveni. Aprofitant la situació, s’argumenta amb  la por d’anar a un conveni estatal… S’utilitza el discurs de la por per justificar les retallades i les renúncies als nostres drets recollides al conveni, i que amb tantes lluites i sacrificis ens havia costat guanyar i mantenir. Però insistim: sentències juridiques recents ens donen la raó. No te fonament jurídic voler aplicar aquestes retallades, que només beneficien a la Patronal, i van en contra dels nostres drets com a treballadors!
Sumeu els suposats guanys. Resteu les retallades que imposen… i valoreu  si en vista al resultat val la pena donar el CONSENTIMENT a aquest Conveni !!!
CCOO seguirem lluitant per tots els mitjans possibles, i sempre al costat dels treballadors i treballadores a qui representem, per un conveni digne, unes millores professionals i laborals… 
DEMANEM LA VOSTRA OPINIÓ…

És per tot plegat que us adrecem la consulta electrònica que trobareu al final d’aquesta entrada  i per tal de poder tenir la vostra opinió al respecte.

NO VOLEM UN CONVENI DE RENÚNCIES

Les patronals de l’Educació Especial proposen un conveni que no inclou ni taules salarials i que a més treu el premi de fidelitat.

-El conveni renuncia a la negociació de les nostres taules salarials.
-El conveni ens treu el premi de fidelitat.

Des de CCOO volem trobar una sortida negociada i consensuada amb la resta de sindicats als conflictes generats al nostre sector. 
CCOO ens vam manifestar en contra de la proposta de redactat de l’article 12: Els salaris del personal en pagament delegat, “serà el que anualment s’estableixi als mòduls econòmics dels concerts educatius corresponents a les despeses de personal publicats a la Llei de Pressupostos Generals de la Generalitat de Catalunya o normativa que la substitueixi”. 

L’acceptació d’aquest redactat permet que el conveni serveixi per protegir els titulars del pagament del teu sou, i al Govern li deixa mans lliures per modificar lleis o normatives que li permetin pagar menys. Tanmateix neutralitza el dret a la negociació col•lectiva de taules salarials.
Conseqüència, INDEFENSIÓ PELS TREBALLADORS I TREBALLADORES de l’educació especial
-CCOO volem negociar els nostres salaris.
-CCOO no volem perdre el premi de fidelitat.
-CCOO no volem un conveni de renúncies