CONTRADICCIONS A LA FETE-UGT

CONTRADICCIONS A LA FETE-UGT

  • CCOO no subscriurem el retall indiscriminat de drets reconeguts i la supressió de la possibilitat de negociar taules salarials. 
  • CCOO fem una crida a la unitat d’acció sindical en la defensa d’un conveni digne! 

Si res imprevist no passa a última hora, tot sembla ser que a partir del dimecres dia 27 tindrem el “X conveni de l’ensenyament privat concertat de Catalunya”, un conveni de renúncies dels nostres drets laborals pactades  entre USOC-FETE-UGT i les Patronals. 

Durant les últimes setmanes, des de la part patronal se’ns ha presentat tot un seguit de mesures que empitjoren notablement el redactat del IX conveni, especialment en els articles referents a pagaments de salaris i premi de fidelitat. 

Incomprensiblement UGT i USOC han fet seu el discurs patronal de la por, prenent com a únic argument per defensar la signatura d’un conveni de renúncies, la “possible” pèrdua de l’ultra activitat. Sense plantejar ni entrar a negociar contrapropostes han decidit tirar pel dret, validant els plantejaments patronals i intentant aïllar el sindicalisme responsable de CCOO en defensa del conjunt de treballadors i treballadores del sector.

A la Federació Estatal d´UGT ho tenen molt més clar, tal i com es pot comprovar en el comunicat (24E FETE-UGT) del 24 de gener de 2013. En aquest comunicat FETE-UGT manifesta una postura anàloga, en la negociació del conveni estatal, a la que CCOO ha defensat durant tot el procés de negociació delnostre conveni:

   

—  TAULES SALARIALS

La seva vinculació als Pressupostos de la Generalitat vulnera el nostre dret a la negociació col·lectiva a l’hora que ens aboca a una situació d’incertesa davant de futures variacions que puguin haver en el sistema de finançament. S’accepten totes les retallades passades i futures.
La FETE-UGT estatal, sobre la vinculació de les taules salarials als Pressupostots, diu  “Seria, en muchos casos, sinónimo del fin de estos dos conceptos salariales…”. En canvi a Catalunya és el que volen signar FETE-UGT i USOC amb les Patronals!

Aquí ho trobeu destacat el que diu FETE-UGT estatal:

      
  
       —  PREMI DE FIDELITAT

La seva suspensió temporal per al personal docent i la seva posterior modificació podrà provocar directament la seva desaparició per a tot el personal, inclòs el PAS. Es renuncia a un concepte salarial sense cap mena de contrapartida.

     La FETE-UGT estatal sobre la pèrdua del premi de fidelitat (“paga de antigüedad”) diu: 

—  I sobre el final de la ultraactivitat, FETE-UGT estatal diu: ..“no ha de ser una salida para romper con el convenio colectivo…”:

NO A UN CONVENI DE RENÚNCIES: crida a la unitat d’acció sindical en la defensa d’un conveni digne!

CCOO considerem que no és necessari renunciar a allò que tant ens va costar assolir i tornem, una vegada més, a dirigir-nos als companys/es d´UGT per demanar-los que es replantegin la seva decisió i no tanquin definitivament el X conveni.


La unitat sindical és la nostra força i la seva utilitat ha quedat sobradament demostrada en situacions on els dos principals sindicats d´aquest país han anat junts. La situació viscuda recentment a Nissan, en què CCOO i UGT han donat una lliçó de sindicalisme de classe, ens demostra que encara és possible mantenir la dignitat en defensa dels treballadors/es davant dels xantatges plantejats. La unió ens fa més forts, més creïbles i per sobre de tot, ens fa més útils als interessos dels treballadors i treballadores del sector.

No defallim, des de CCOO continuarem reivindicant la unitat d´acció sindical amb UGT al nostre sector, respectant així el protocol signat entre els dos sindicats de col·laboració mútua.

Però amb el mateix convenciment no podem acceptar el conveni de renúncies que volen signar USOC i FETE-UGT amb les Patronals.

  • CCOO no subscriurem el retall indiscriminat de drets reconeguts i la supressió de la possibilitat de negociar taules salarials. 
  • La nostra coherència i responsabilitat no ens permet signar un acord que suposarà la pèrdua de drets que tant han costar d’assolir.