Conflicte Col·lectiu Escoles Educació Especial

Conflicte Col·lectiu Escoles Educació Especial

CONFLICTE COL·LECTIU


Des de CCOO us informem dels acords pressos pel Comitè Intercentres respecte al conflicte col·lectiu del personal educador d’educació especial

Tal com us vam informar es va presentar des del Comitè Intercentres un conflicte col·lectiu en contra de la modificació de la jornada del personal Educador d’educació Especial per part del Departament d’Ensenyament i que es va comunicar a les treballadores a primers de curs amb afectes del 12 de setembre.


El 12 de març es va celebrar el judici i el Tribunal Superior de Justícia ha fallat a favor del departament basant-se en una qüestió de terminis, argumentat pel Departament, però el mateix temps el tribunal reconeix que hi ha una manifesta manca de voluntat negociadora per part d’aquest.


Davant d’aquesta nova situació des del comitè Intercentres instarem al Departament a reemprendre les negociacions que no van existir en el seu moment. Així mateix els serveis jurídics estan arbitrant altres mesures al voltant de la idea que l’administració no pot ser aliena al compliment de la normativa i que per tant ha de iniciar el procés negociador que va obviar en el seu dia.

Al mateix temps informar-vos que vàrem registrar als Comitès Territorials de Salut Laboral així com a la Comissió Paritària de Riscos Laborals del Departament uns escrits denunciant que el nou horari tindrà repercussions en la salut del personal afectat per aquests canvis i que per tant creiem necessari que es facin novament avaluacions dels lloc de treball tant per la acumulació de càrrega de treball com per l’organització d’aquest, a la qual cosa es va comprometre el Departament a partir del setembre de 2013.
Des de CCOO hem proposat al Comitè Intercentres crear un grup de treball per discutir sobre totes aquestes qüestions relacionades amb el conflicte col·lectiu i recollir les dades en relació als horaris, funcions, ràtios, tipologia d’alumnat, etc. dels diferents centres que ens han de servir per fer front a les agressions del Departament.
És important que doneu a conèixer a la comunitat educativa dels vostres centres, de la actual situació que suposa d’una banda, una pèrdua de drets laborals i d’altre una pèrdua important de recursos humans per atendre les necessitats educatives i de serveis de l’alumnat amb necessitats especials.
  • CCOO APOSTEM PER UNES MESURES ORGANITZADES I CONTINUADES EN EL TEMPS
L’EDUCACIÓ ESPECIAL TAMBÉ S’HO VAL