Mobilització dels sectors afectats pel bloqueig dels convenis i per les retallades salarials

Jornada de mobilització sindical dels sectors afectats pel bloqueig dels convenis i per retallades salarials

Concentració davant del Parlament en defensa de la negociació col·lectiva

CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya volem denunciar que malgrat haver arribat a acords per al desbloqueig de la negociació col·lectiva -especialment l’Acord sobre la ultraactivitat del passat mes de juny amb Foment del Treball, PIMEC i la Generalitat de Catalunya-, les patronals mantenen les mateixes actituds de bloqueig dels convenis i, en alguns casos, de mala fe en la negociació. 
Les patronals volen utilitzar els convenis col·lectius per eliminar més drets laborals i socials dels molts que ja han aconseguit a través de les successives reformes laborals, en lloc d’aprofitar la negociació col·lectiva i el marc dels convenis per adequar, des de l’acord i la justificació raonada, quins són els mecanismes de flexibilitat o despenjament d’una empresa o sector en crisi. 
CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya també denunciem que sectors que depenen de l’Administració Pública estan aplicant retallades sense justificació ni negociació, carregant la reducció dels pressupostos només sobre els salaris i les condicions dels treballadors i les treballadores. D’igual forma, la Generalitat de Catalunya ha anunciat la supressió d’una nova paga extra l’any vinent, sense obrir una negociació real amb els sindicats del sector públic. 

Per tot això, els sindicats convoquem el proper dimecres, 25 de setembre, a les 16’00 hores, una concentració davant del Parlament de Catalunya de treballadors dels sectors afectats per aquestes situacions de bloqueig de la negociació col·lectiva o de retallades salarials i de condicions socials, perquè considerem que la pèrdua de drets de la gent treballadora i el seu empobriment permanent ha de ser un element central en el debat de política general. 
A la concentració hi participaran, entre d’altres, treballadors i treballadores dels convenis del transport de mercaderies per carretera de Barcelona i Girona, aparcaments i garatges, masses congelades, begudes refrescants, xocolates i bombons, lleure educatiu, comerç tèxtil de Barcelona i ambulàncies. 
Agenda:
Dimecres 25 de setembre de 2013 
16.00 hores 
Davant del Parlament – Parc de la Ciutadella, s/n. BCN