Escoles d’educació especial: La negociació del conveni d’escoles d’educació especial (setembre 2013)

Recta final de la negociació del conveni d’escoles d’educació especial



La patronal va enviar una proposta de redactat de conveni definitiu a mitjans de setembre. El dia 18 ens vam veure, part patronal i part social, per discutir quines eren les discrepàncies i/o acords (adjunt una comparativa entre conveni vigent i la proposta de conveni enviada per la patronal).

Els punts “forts” els podeu veure a l’article de retribucions, a l’Addiccional 4 i a la Disposició Transitòria 1.
CCOO ens van manifestar en contra de la proposta de redactat de l’article 12: Els salaris del personal en pagament delegat, “serà el que anualment s’estableixi als mòduls econòmics dels concerts educatius corresponents a les despeses de personal publicats a la Llei de Pressupostos Generals de la Generalitat de Catalunya o normativa que la substitueixi”. 
L’acceptació d’aquest redactat permet que el conveni serveixi per protegir els titulars del pagament del teu sou, i al Govern li deixa mans lliures per modificar lleis o normatives que li permetin pagar menys. Tanmateix neutralitza el dret a la negociació col•lectiva de taules salarials.

Conseqüència, INDEFENSIÓ PELS TREBALLADORS I TREBALLADORES en pagament delegat.
CCOO ens manifestem en contra de la intenció patronal d’equiparar “en les retallades” al personal en pagament directe. El personal en pagament delegat i en pagament directe no es troben equiparats salarialment cosa que hem demanat reiteradament. A quin professional en pagament directe li estan pagant igual que als treballadors de pagament delegat? Com sabrem si el que li fan retallades és a qui li han de fer, si no hi han unes taules que reflecteixi l’equiparació?

Conseqüència, INDEFENSIÓ PELS TREBALLADORS I TREBALLADORES en pagament directe.
CCOO ens manifestem en contra de la inaplicació del premi de fidelitat. A més ho han fet extensiu a tothom. També al personal que no estigui en pagament delegat.

Conseqüència, INDEFENSIÓ PELS TREBALLADORS I TREBALLADORES en pagament delegat i pagament directe.
CCOO reprovem que a més modifiquen la disposició addicional 4. La modificació dona via lliure a que se’ns pugui baixar el sou si l’administració així ho decideix.
Tot això, proposat per la patronal i “amb indicis d’ acceptació” per altres sindicats, donen via legal a qualsevol retallada salarial, per una via o una altra, amb total INDEFENSIÓ JURIDICA pels treballadors en la seva reclamació.
Restem a l’espera d’una convocatòria per tal de pronunciar-nos definitivament, la part social, sobre la signatura del conveni.