CCOO interposa fins a vuit denúncies a l’empresa VIPABUR – PTL

La empresa VIPABUR – PTL va començar la relació laboral amb les treballadores de l’escola el curs 2010/2011, ha estat incomplint la llei en diverses ocasions.Començant pel moment de la subrogació, VIPABUR – PTL va demanar a les treballadores subrogades que demanessin la baixa voluntària a l’altre empresa, a la qual cosa es van negar. Iniciant el curs sense haver signat la subrogació, que finalment es va signar a 2 de novembre, dos mesos després d’haver començat el curs.
Des d’aquest moment la relació de l’empresa a les treballadores ha estat molt tensa, amb amenaces i insults a totes les treballadores, fet que provoca la primera denúncia de 8 de les treballadores a la empresa a inspecció de treball.
Les denúncies interposades fins a data d’avui, són les següents:
1.- Denúncia de 6 treballadores a Inspecció de Treball per insults i amenaces.
2.- Denúncia per acomiadament improcedent d’una de les treballadores que va ser readmitida al seu lloc de treball amb tots els seus drets contractuals d’inici (salari, antiguitat i regularització a la Seguretat Social des de la data en que la treballadora va ser donada de baixa arrel de l’acomiadament.
3.- Demanda d’una treballadora per reducció de jornada amb conciliació favorable a la treballadora.
4.- Demanda de la mateixa treballadora per reducció de jornada un altre cop, també resolta a favor de la treballadora que continua amb la seva jornada.
5.- Denúncia d’una treballadora per acomiadament encobert sense haver finalitzat el curs escolar. En espera de judici.
6.- Denúncia de la delegada per incompliment de l’article 64 de l’estatut dels treballadors, que fa referència al dret d’informació de la delegada de personal.
7.- Denúncia de la delegada per assetjament sindical per part de l’empresa envers la delegada. En procés
8.- Denúncia d’una treballadora per irregularitat en la Seguretat Social. En procés