Empleats públics: El Govern de la Generalitat vol continuar retallant i busca complicitats. CCOO denuncia la progressiva pèrdua de poder adquisitiu dels funcionaris que imposa el Govern

Comunicat de premsa de CCOO. 28 d’octubre de 2013. 
El Govern de la Generalitat vol continuar retallant i busca complicitats

CCOO EXIGEIX AL GOVERN EL MANTENIMENT DEL PODER ADQUISITIU, I DE LES PAGUES, EL RESTABLIMENT DE LES PLANTILLES, LA CONTRACTACIÓ DELS INTERINS I SUBSTITUTS AMB EL 100% DE JORNADA I SALARI I LA RENEGOCIACIÓ DE LES CONDICIONS DE TREBALL EN ELS PRESSUPOSTOS DE 2014Aquesta tarda, s’ha tornat a reunir la MGNFP (Mesa General de Negociació de la Funció Pública), on l’Administració ha presentat als sindicats un document sobre “altres mesures temporals de reducció de la despesa de personal per al 2014”. 

Amb aquest document, el Govern simula una negociació, que vol donar ja per tancada, per ocultar allò que vol fer: noves retallades als empleats i empleades públics..

El Govern pretén que els sindicats acordin referendar la Resolució del Parlament pel “mantenir el poder adquisitiu”, quan aquesta resolució no compromet cap millora i sí incorpora una nova pèrdua d’una paga sencera.

A la proposta d’acord, el Govern incorpora com a novetat la reducció d’un 15% del sou del personal interí. La novetat és que, aquesta mesura era per 2 anys, acabava a principis de 2014 i ara la volen perllongar durant tot l’any.

El passat 26 de setembre, una Resolució el Parlament de Catalunya aprovada pels grups parlamentaris de CIU i de ERC establia “…que es negociarà l’establiment dels mecanismes necessaris per garantir que els treballadors públics no perdin poder adquisitiu el 2014.”

CCOO entén que l’única manera de garantir el poder adquisitiu dels empleats i empleades públics, greument erosionat els últims anys, seria cobrar totes les pagues i incrementar-les segons l’IPC.

CCOO denuncia la confosa proposta del Govern de “no perdre poder adquisitiu” el 2014 i no acceptarà noves retallades.

El Govern segueix incomplint la Resolució del Parlament i aprofundeix en el maltractament als treballadors i treballadores públics de Catalunya.

CCOO continuarà treballant amb totes les seves forces en la defensa dels empleats i empleades públics i oposant-se a qui fa recaure sobre ells el pes de les retallades.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 d’octubre 2013

——————————————————————————-
CCOO denuncia la progressiva pèrdua de poder adquisitiu dels funcionaris
VALORACIÓ DE LA REUNIÓ DE LA MESA GENERAL DE LA FUNCIÓ PÚBLICA
A la reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de la Generalitat de Catalunya feta avui, dilluns 28 d’octubre de 2013 (i que es reprendrà aquesta tarda a  les 17’00h), l’Administració ha mantingut diferents propostes de retallades salarials i condicions socials que afecten a aquest col·lectiu: els retallen una paga el 2014, i pretenen vincular la recuperació d’aquesta paga al retorn dels impostos de dipòsits bancaris, i fan una declaració de voluntat de que no perdran el poder adquisitiu de 2014.
De fet, es vinculen les retribucions dels funcionaris a les disputes que puguin tenir entre el Govern de la Generalitat i el Govern central i per això des de CCOO demanem al Govern català que exerceixi la seva capacitat de govern amb els instruments propis de gestió.
El sindicat critica que es faci una declaració ambigua i enganyosa sobre la no pèrdua de poder adquisitiu entre 2013 i 2014. Per a persones que cobren 1.000 euros al mes podria suposar primer una retallada de 70€ i posteriorment l’augment de només 3 euros, que en absolut garanteixen mantenir el poder adquisitiu com falsament declara el Govern. 
CCOO denuncia que no arribarà a acords sobre propostes basades en preteses bones voluntats sinó sobre propostes concretes que millorin les condiciones retributives i sociolaborals dels treballadors i treballadores de la Generalitat.