CCOO denuncia la LOMCE davant la Comissió Europea per vulnerar el dret comunitari

CCOO DENUNCIA LA LOMCE DAVANT LA COMISSIÓ EUROPEA PER VULNERAR EL DRET COMUNITARI

La Federación de Enseñanza  de CCOO, davant la vulneració del dret comunitari que suposa part de l’articulat de la futura Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE) i la impossibilitat dels ciutadans d’acudir a tribunals ordinaris y recórrer el projecte de llei un cop hagi estat aprovat en tràmit parlamentari, ha pres la iniciativa jurídica y ha denunciat el text davant la Comissió Europea.

En concret, CCOO posa en qüestió la inconstitucionalitat dels articles de la LOMCE referits a l’ensenyament diferenciat per sexes (art. 84.3); l’ensenyament de les assignatures de religió i valors socials i cívics (arts. 18.3.b, 24.3.b y 25.4); i la contractació d’experts amb domini de llengües estrangeres (Disposició Addicional 37). L’aplicació dels articles en els que es regulen aquestes matèries suposaria trencar amb el principi d’igualtat consagrat en la Constitució Espanyola i en el dret europeu, com s’explica a l’Annex d’aquest document, donant lloc a situacions d’extrema discriminació.

“Els grups parlamentaris sotasignats, acorden que en el primer període de sessions de la propera legislatura procediran a derogar la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa i paralitzar de forma immediata la seva aplicació, i treballaran per elaborar una nova llei que compti amb el màxim consens parlamentari i de la comunitat educativa”

PSOE-PNV-CiU-Izquierda Plural-ERC-BNG-CC-AMAIUR-GEROA BAI-Compromís-EQUO

ANÁLISIS AL DICTAMEN DEL CONSEJO DE ESTADO SOBRE EL ANTEPROYECTO DE LA LOMCE (+)