10 motius per anar a la manifestació del 27 d'octubre

1.- Perquè convoca TOTA la comunitat educativa.
2.- Perquè ja estem patint les retallades més greus des que es va instaurar la democràcia. No són paraules, són xifres: davallada del 13% de la inversió, 3.000 professors menys i 30.000 alumnes més. Es tornen als pressupostos del 2007, però amb 148.000 alumnes més.
3.- Perquè, a les escoles, això s’ha traduït en que els professors de baixa no seran substituïts fins passats els 10 dies lectius (gairebé 15 dies, en realitat), i hi ha menys hores d’atenció per les criatures amb necessitats especials, menys mestres, menys beques de menjador i material escolar i més alumnes per classe.
4.- Perquè les polítiques d’austeritat provocaran més retallades.
5.- Perquè Catalunya, abans de la crisi, ja era la regió d’Europa que menys invertia en educació respecte la riquesa que genera.
6.- Perquè 1 de cada 4 nens viu sota el llindar de la pobresa i som el país on més han crescut les desigualtats socials.
7.-  Perquè les taxes universitàries s’han incrementat un 66%, mesura que ha convertit la nostra universitat en la quarta més cara d’Europa.
8.- Perquè les subvencions a les escoles bressol públiques s’han reduït un 51% per un 10% a les privades.
9.- Perquè, ara que Catalunya pensa com vol ser i està convocada a les urnes el proper 25 de novembre, no hem de deixar que les retallades en educació, devastadores pel que fa a la pretesa igualtat d’oportunitats, passin interessadament a un segon pla.
10.- Perquè entre tots hem de construir un mur de contenció contra el desmantellament de l’intent d’estat del benestar que teníem i els serveis públics. O això o la caritat i la policia acabaran fent les polítiques socials.
Fins aquí (només) 10 motius. En teniu més?

La comissió contra les retallades
de l’Escola Patronat Domènec (Gràcia)