La invasió de competències en l’organització pròpia de les universitats i el retall del finançament de les universitats públiques per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, al qual s’afegeixen una determinada concepció de la governança –clientelisme polític -, són un atac contra el servei públic de les universitats, que pretén liquidar l’autonomia universitària. Així mateix es fa inviable l’aplicació real i amb condicions de qualitat de l’Espai Europeu d’Educació Superior.
Amb el projecte de Pressupost i de mesures presentat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, no només s’ofeguen econòmicament les universitats públiques – la magnitud de les retallades imposades per la Generalitat de Catalunya faran inviable unes universitats públiques de qualitat i poden provocar un daltabaix -. sinó que també es pretén liquidar els drets laborals del personal de les universitats i la reducció indiscriminada de plantilles.
Davant d’això els equips de govern de les universitats van actuant per la via dels fets consumats i es limiten a fer de gestors de les retallades.
CCOO-Universitats de Catalunya considerem que la màxima prioritat és el manteniment dels llocs de treball, la cobertura de les necessitats de plantilla i la defensa dels drets laborals.
I per tant:
EXIGIM als rectores i rectores de les universitats públiques de Catalunya que no es resignin i no assumeixin aquestes retallades com un fet inevitable sinó com una decisió política que ha d’ésser combatuda.
EXIGIM un posicionament públic davant la invasió de competències pròpies per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.
Les propostes presentades per la Generalitat per a realitzar les retallades, NO ESTAN EN VIGOR. Han de ser doncs, debatudes i votades les esmenes a la totalitat i les parcials.

Per a CCOO la defensa dels drets laborals i llocs de treball és un compromís irrenunciable
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies