El Departament proposa modificar les reduccions lectives dels òrgans personals de coordinació de tots els nivells i etapes educatives


CCOO DENUNCIA LA INTENCIÓ DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT DE NO CONTRACTAR NI UN DELS 1.500 PROFESSORS NECESSARIS PER COBRIR ELS 15.000 NOUS ALUMNES QUE ES PREVEUEN PER L’ANY VINENT


El Departament no contractarà ni un dels 1.500 docents que necessitarà l’ensenyament públic de Catalunya el proper curs

Per cobrir les necessitats d’escolarització, el Departament proposa modificar les reduccions lectives dels òrgans personals de coordinació de tots els nivells i etapes educatives i les dedicades a les tutories del Batxillerat i dels Cicles Formatius, aprimant encara més els recursos del quals depèn, directament, el bon funcionament  dels centres educatius.
El professorat de secundària tindrà assignat un horari de 28 hores setmanals d’horari fix, dins de les 30 hores de permanència al centre
La mesura trenca els acords signats per CCOO  sobre condicions de treball del professorat i implicarà  un augment del temps que es dedica a la docència directa.
El proper curs hi haurà un increment aproximat de 600 grups escolars entre les etapes de primària i secundària. Per poder escolaritzar en condicions al nou alumnat serien necessàries unes 1.500 noves dotacions de professorat. I el Departament no en pensa fer ni una.

L’administració  planteja reconvertir gran part de les hores lectives  que el centre assigna a la gestió d’òrgans unipersonals de coordinació en hores d’activitats complementàries al centre d’horari fix.

Primera proposta del Departament:

  • · Els òrgans unipersonals de coordinació  podrien dedicar, com a màxim, una hora lectiva i dues hores complementàries a les tasques pròpies del seu càrrec.
  •     El professorat de secundària tindrà assignat un horari de 28 hores setmanals d’horari fix, dins de les 30 hores de permanència al centre
  • ·  Els tutors de Batxillerat, a més de l’hora de tutoria lectiva amb el grup classe prevista al currículum de batxillerat, dedicaran dues hores complementàries setmanals a la tutoria individual i a les entrevistes amb mares i pares.
  • · Els tutors de Cicles Formatius i d’arts plàstiques i disseny haurien de dedicar dues hores complementaries setmanals a la tutoria individual i a les entrevistes amb mares i pares.
  • · Es proposa modificar les hores de reducció previstes per a la gestió docent dels coordinadors. Entre el 25 i el 50% de l’actual reducció d’hores lectives es converteix en hores complementàries.
  •    El càrrec de coordinador/a d’FP tindrà un màxim de 4 hores lectives de reduccció.
  •    Es modifica el criteri actual de càlcul de plantilla de les escoles del ZER, que es deixa de fer per centres i es farà en còmput global.
CCOO considera que no és possible atendre 600 nous grups escolars, 15.000 alumnes sense incrementar les plantilles docent en ni una sola persona. I que retallar hores de coordinació suposa una voluntat de impedir la millora de la nostra educació pública.

Sobre la  “negociació” els estadis de promoció docent,  el Departament insisteix de manera definitiva en carregar tot el pes de l’estalvi econòmic en el professorat que té una antiguitat menor a 6 anys de treball, el qual necessitarà ara 9 anys de serveis prestats (no 6 com fins ara) per tenir dret a assolir les retribucions del 1er estadi de promoció docent. Això a part d’endurir de manera generalitzada els requisits per poder obtenir el reconeixement.
CCOO considera aquesta mesura totalment injusta, intransigent i insolidària amb els més de  les 24.000 professors i professores més novells,  que són els qui suporten una  precarietat laboral més gran.

Versió PDF (+)

DEPARTAMENT:

Proposta de mesures excepcionals en matèria de personal docent no universitari dependent de la Generalitat de Catalunya durant el període 2012-2015


Documentació presentada als representats sindicals de la Mesa sectorial de personal docent no universitari de divendres 17 de febrer de 2012:
Més informació