El DINCAT proposa eliminar articles del Conveni d'Escoles d'Educació Especial

CCOO vol treballar la possibilitat de polir les desavinences, dissentiments i discrepàncies per trobar una solució que no signifiqui la renuncia d’uns drets pels treballadors i un conflicte econòmic per algunes entitats (que no totes).
Per Acord de Govern de 10 d’abril de 2012 el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya deixarà d’abonar, de manera temporal i en el marc d’aquestes mesures de control de la despesa, els imports corresponents al Premi de fidelitat i permanència i els imports corresponents a complements d’IT que superin els 3 mesos al personal del sector d’educació especial concertat que percep les seves retribucions a través del pagament delegat.
Per tal de fer front a aquest nou atac del Govern de la Generalitat i, en el seu nom el Departament d’Ensenyament, les patronals afectades ens proposen arribar a acords que els ajudin a resoldre el cost que això pugui suposar a les escoles afectades al estar obligades per conveni al seu compliment .
Què diu conveni en relació a l’IT?
14.1 En els casos d’incapacitat temporal (IT) i durant els sis primers mesos, el treballador/a rebrà el complement necessari fins arribar al 100 % de la seva retribució salarial total. En cas de continuar la IT, aquesta situació es perllongarà un mes més per cada trienni d’antiguitat.
14.2 En els nivells concertats, percebrà el 100 % de la seva retribució durant un mínim de set mesos i es perllongarà un mes més per cada trienni d’antiguitat.
14.3 Quan laIT sigui produïda peraccident detreball estrictu sensu o in itinere o béper malaltia professional reconeguda com atal perl’ICS ola mútua patronal d’accidents de treball que cotitzi l’empresa, elcomplement finsal cent per cent (100%) de laretribució salarial total esperllongarà finsal reconeixement de lasituació d’invalidesa provisional.
Què proposa DINCAT patronal?
14.1. Treballadors que no estan en pagament delegat: En els casos d’incapacitat temporal (IT) i durant els sis primers mesos, el treballador/a rebrà el complement necessari fins arribar al 100% de la seva retribució salarial total. En cas de continuar la IT, aquesta situació es perllongarà un mes més per cada trienni d’antiguitat. Els treballadors en pagament delegatestaran al nivell de cobertura que assumeixi el Departament d’Ensenyament a l’ Acord de Govern de 10 d’abril de 2012 o norma que el substitueixi.
14.2. Quan la IT sigui produïda per accident de treball estrictu sensu o in itinere o bé per malaltia professional reconeguda com a tal per l’ICS o la mútua professional d’accidents de treball que cotitzi l’empresa, el complement fins al 100% de la retribució salarial total es perllongarà, pel personal que no està en pagament delegat, fins al reconeixementde la situació d’invalidesa provisional. Els treballadors en pagament delegat estaran al nivell de cobertura que assumeixi el Departament d’Ensenyament a l’Acord de Govern de 10 d’abril de 2012 o norma que el substitueixi per aquesta prestació.

14.3. En cas de treballadors parcialment en pagament delegat s’aplicaran els criteris anteriors en la part que correspongui assumint els centres la part proporcional al pagament no delegat

Què diu el conveni en relació al Premi de Fidelitat?
S’estableix coma premi defidelitat opermanència pera tots aquells treballadors/es queextingeixin llurcontracte ambl’empresa demanera voluntària o permandat convencional sempre quetinguin unmínim de15 anysd’antiguitat ihagin fetcom amínim, 60anys.
L’import del’esmentat premi equivaldrà atres mensualitats extraordinàries ia una mensualitat més percada cincanys queexcedeixi dels15 primers.
Quan el treballador o treballadora extingeixi el seu contracte a temps parcial, i tingui jornada reduïda per haver-se acollit a la jubilació parcial, l’import de les mensualitats anteriorment referides serà el que li correspondria d’estar prestant els seus serveis a l’empresa en règim de jornada completa.
Què proposa DINCAT patronal?
I.- S’estableix com a premi de fidelitat o permanència per a tots aquells treballadors/es que no estant en pagament delegat extingeixin llur contracte amb l’empresa de manera voluntària o per mandat convencional sempre que tinguin un mínim de 15 anys d’antiguitat i hagin fet com a mínim, 60 anys. L’import de l’esmentat premi equivaldrà a tres mensualitats extraordinàries i a una mensualitat més per cada cinc anys que excedeixin dels 15 primers. Quan el treballador o treballadora extingeixi el seu contracte a temps parcial, i tingui jornada reduïda per haver-se acollit a la jubilació parcial, l’import de les mensualitats anteriors referides serà el que li correspondria d’estar prestant els seus serveis a l’empresa en règim de jornada complerta.
II.- Els treballadors en pagament delegat no percebran l’import d’aquest premi mentre estigui vigent la suspensió fixada a l’Acord de Govern de 10 d’abril de 2012 o norma que el substitueixi.
III.- Els centres abonaran la part del premi que pogués correspondre a un treballador/a en pagament delegat que no s’hauria assumit pel Departament d’ensenyament en la normativa anterior a l’Acord de Govern indicat (anys anteriors a l’entrada en pagament delegat o cas de pagament delegat parcial).
IV.- En cas de treballadors parcialment en pagament delegat s’aplicaran els criteris anteriors en la part que correspongui en cada cas assumint els centres la part proporcional al pagament no delegat.
Com proposa DINCAT compensar aquest canvi d’articles de conveni?
Amb un altre canvi de conveni:
1- Esproposa modificar l’article 22.5 delconveni col·lectiu en elsentit d’ampliar a 20dies ladurada delpermís noretribuït.
2- Així mateix, mentre estigui vigent l’esmentada inaplicació esproposa modificar l’import de lesdietes del’article 23que passen a serde 90euros pernit.

Què diem CCOO en relació a aquesta proposta presentada per DINCAT?

Acord= Pacte pel qual cessen desavinences, dissentiments, discrepàncies
CCOOno estem d’acord amb les mesures imposades pel Departament d’Ensenyament en relació a la inaplicació temporal del complement per IT i el pagament del Premi de Fidelitat, així com no estem d’acord en altres retallades fetes anteriorment i les que quedin per aplicar.
CCOO no estem d’acord amb la proposta patronal que ve a dir que hem d’acceptar al que imposa l’Administració i que el rubriquem amb un acord.
CCOOentenem que la proposta d’acord proposada per la patronal DINCAT no fa possible trencar les desavinences, dissentiments i discrepàncies en aquest conflicte.